Christian Drouin 30 év 0,7l
Christian Drouin 30 év 0,7l
82 990 Ft
Egységár: 118 557 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Christian Drouin 30 év 0,7l

  • Cikkszám: 602918
82 990 Ft
Egységár: 118 557 Ft / l

Christian Drouhin a Calvados készítéséhez közép- és késői szüretelésű almát használ, mivel a korai fajták kellően alacsony átlagos napi hőmérsékleten érnek, ami nem tesz jót az almabor minőségének. Az első desztilláció után színtelen, jellegzetes ízű, 30%-os erősségű "köztes" terméket kapunk. Ezt követően egy második desztillációs eljárás következik, amely már 70%-ban színtelen alkoholos és gyümölcsös illatú. Ahhoz, hogy finom ízt és aromát kapjanak, az ital szükségszerűen francia hordókban tölt időt, amelyben eléri a szükséges érettséget (2-25 éves a Calvados típusától függően). A konyakhoz hasonlóan a calvadost az öregedési folyamat végén blendelik.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Idősebb Christian Drouin 1960-ben vette meg első környékbeli földbirtokát Gonneville-sur- Honfleur falucska mellett. A most már központi Coeur de Lion birtokkal valamint más kisebb gyümölcsösökkel kiegészülve, ezek látják el almával a Drouin család ma már világszerte ismert calvadosait. A Coeur de Lion gyümölcsöseit 1993 és 1995 között telepítették és oltották, és a 2005-2010-es időszakban váltak termővé. A birtok jellegzetes, 17. századi, fagerendás épületeiben folyik az ital készítése, amelynek fázisait magunk is végig követhetjük, ha ellátogatunk Normandia eme nevezetes szegletébe. A tölgyfahordós érlelés során a leginkább illó összetevők, amelyek a friss párlat égető ízét adják, eltűnnek. A calvados sokféle, különböző anyagot von ki a hordó fájából. A legfontosabbak a tanninok, amelyek az ital színéért és testéért felelnek. A levegővel való érintkezés is sokféle, új aromával gazdagítja az italt. A Christian Drouin calvadosokat 20 éves koruk alatt keverik, afölött viszont már minden egyes hordót külön palackoznak. Ezt az italt ünnepi pillanatokra, vagy akár egy kiadós étkezés utáni társalgós, avagy elmerengős ital gyanánt is bátran ajánljuk.Ez a darab nem kevesebb, mint 30 évig volt hordóban, így egy egészen idős calvadosnak tekinthető. Évfordulókra, különleges ünnepekre elsőrangú ajándék. Elegáns fadobozban kapható.

Részletes leírás

Szín: réz-borostyán színű. Íz: A Calvados klasszikus ízvilága, alma és az almabor jegyeinek tömkelege. Aroma: A boróka és a csokoládé jegyeinek találkozása. Gasztronómiában: Nagyszeren párosítható szivarral.

Teljes leírás