Christian Drouin Sélection 0,7l
Christian Drouin Sélection 0,7l
10 290 Ft
Egységár: 14 700 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Christian Drouin Sélection 0,7l

  • Cikkszám: 602661
10 290 Ft
Egységár: 14 700 Ft / l

Gyümölcs mindenek felett! Christian Drouin sok éven át azon töprengett, hogyan készítsen egy fiatal Calvadost, amely jól kiegyensúlyozott az ízvilágban, miközben intenzív gyümölcsös illattal rendelkezik. A Sélection úgy éri el ezt a harmóniát, hogy ötvözi a körte éles frissességét az alma lágyságával. 

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Idősebb Christian Drouin 1960-ben vette meg első környékbeli földbirtokát Gonneville-sur- Honfleur falucska mellett. A most már központi Coeur de Lion birtokkal valamint más kisebb gyümölcsösökkel kiegészülve, ezek látják el almával a Drouin család ma már világszerte ismert calvadosait. A Coeur de Lion gyümölcsöseit 1993 és 1995 között telepítették és oltották, és a 2005-2010-es időszakban váltak termővé. A birtok jellegzetes, 17. századi, fagerendás épületeiben folyik az ital készítése, amelynek fázisait magunk is végig követhetjük, ha ellátogatunk Normandia eme nevezetes szegletébe. A tölgyfahordós érlelés során a leginkább illó összetevők, amelyek a friss párlat égető ízét adják, eltűnnek. A calvados sokféle, különböző anyagot von ki a hordó fájából. A legfontosabbak a tanninok, amelyek az ital színéért és testéért felelnek. A levegővel való érintkezés is sokféle, új aromával gazdagítja az italt. A Christian Drouin calvadosokat 20 éves koruk alatt keverik, afölött viszont már minden egyes hordót külön palackoznak. Ezt az italt ünnepi pillanatokra, vagy akár egy kiadós étkezés utáni társalgós, avagy elmerengős ital gyanánt is bátran ajánljuk.Ez a darab nem kevesebb, mint 30 évig volt hordóban, így egy egészen idős calvadosnak tekinthető. Évfordulókra, különleges ünnepekre elsőrangú ajándék. Elegáns fadobozban kapható.

Részletes leírás

Az almabort és a körtebort lepárlóban desztillálják, majd régi, gyakran használt hordókban érlelik, amelyek megőrzik ennek a Calvadosnak a finom egyensúlyát, a friss gyümölcsök étvágygerjesztő illatával. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a Calvados-t long drinkként aperitifkor, de koktélok készítéséhez és ínyenc receptekhez is kiválóan alkalmas.

Teljes leírás