Christian Drouin XO 0,7l
Christian Drouin XO 0,7l
26 190 Ft
Egységár: 37 414 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Christian Drouin XO 0,7l

  • Cikkszám: 602360
26 190 Ft
Egységár: 37 414 Ft / l

Az érlelt calvados eleganciája. A Pays d'Auge-ban keserű, keserű-édes almából állítják elő, dupla lepárlással rézüstben. A házasítás néhány korábbi, boros és brandy-s hordóban érlelt spritet is tartalmaz, ami további édességet és összetettséget ad az italnak. Sűrű, gazdag, sült alma jegyekkel ámít el.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Idősebb Christian Drouin 1960-ben vette meg első környékbeli földbirtokát Gonneville-sur- Honfleur falucska mellett. A most már központi Coeur de Lion birtokkal valamint más kisebb gyümölcsösökkel kiegészülve, ezek látják el almával a Drouin család ma már világszerte ismert calvadosait. A Coeur de Lion gyümölcsöseit 1993 és 1995 között telepítették és oltották, és a 2005-2010-es időszakban váltak termővé. A birtok jellegzetes, 17. századi, fagerendás épületeiben folyik az ital készítése, amelynek fázisait magunk is végig követhetjük, ha ellátogatunk Normandia eme nevezetes szegletébe. A tölgyfahordós érlelés során a leginkább illó összetevők, amelyek a friss párlat égető ízét adják, eltűnnek. A calvados sokféle, különböző anyagot von ki a hordó fájából. A legfontosabbak a tanninok, amelyek az ital színéért és testéért felelnek. A levegővel való érintkezés is sokféle, új aromával gazdagítja az italt. A Christian Drouin calvadosokat 20 éves koruk alatt keverik, afölött viszont már minden egyes hordót külön palackoznak. Ezt az italt ünnepi pillanatokra, vagy akár egy kiadós étkezés utáni társalgós, avagy elmerengős ital gyanánt is bátran ajánljuk.Ez a darab nem kevesebb, mint 30 évig volt hordóban, így egy egészen idős calvadosnak tekinthető. Évfordulókra, különleges ünnepekre elsőrangú ajándék. Elegáns fadobozban kapható.

Részletes leírás

A Chrstian Drouin XO kiadását kisméretű 225 literes fahordókban érlelik minimum 6 évig, majd az egyes hordók tartalmait nagy kádakban keverik össze.

Teljes leírás