Fifty Pounds Gin 0,7l
Fifty Pounds Gin 0,7l
13 990 Ft
Egységár: 19 986 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Fifty Pounds Gin 0,7l

  • Cikkszám: 603124
13 990 Ft
Egységár: 19 986 Ft / l

A Fifty Pounds Ginhez négyszeres lepárlású szeszt használnak, amelyet egy legendás dél-kelet londoni lepárlóban desztillálnak, majd klasszikus (boróka, koriander, angyalgyökér, édesgyökér, citrusok), valamint különleges és ritka gyömbérfélével (Guineából származik, és borsos, enyhén levendulás, citrusos íze van) ízesítik.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Az 1990-es évek elején Charles Maxwell megalapította a Thames Distillers-t, folytatva a családi hagyományt, amely 1681-ig nyúlik vissza, amikor is nyolcadik dédnagyapja lepárlótanonc volt Londonban. Családja azóta is gint gyárt, tizenegy nemzedéken át egészen addig a pillanatig, hogy a palackba zárt szellem a közelmúltban újjáéledhessen.

Részletes leírás

A 18. század elején megtiltották a külföldi szeszek Angliába való bevitelét, aminek következtében felvirágzott az otthoni lepárlás az országban. Volt idő, amikor minden 50-ik háztartásban készítettek gint, a társadalom elzüllése pedig egészen elképesztő méreteket öltött. Ezt megakadályozandó, II. György király 1736-ban kiadatta a Gin Törvényt, amelyben előírták, hogy minden főzdének évi 50 fontot kell befizetnie adóként. 6 év eltelte után, mindössze 2 lepárló volt, aki befizette ezt az adót. Az adó tiszteletére (persze jókora iróniával) nevezték el anno a Fifty Pounds gint, amelyet egy független családi lepárló készített, egyedi recept alapján, és nevezetes volt különleges simaságáról és karakteréről. A recept generációkon keresztül rejtve maradt mindaddig, amíg a leszármazottak újra fel nem fedezték.A tradicionális eljárásokat követő lepárlás kis adagokban történik, mindegyik kiadásban csupán csak 1000 palack jelenik meg, így mindegyik palackon feltüntetésre kerül a Batch-szám (melyik kiadás) és hogy melyik évben párolták le. A különleges palack az eredeti, több száz évvel ezelőtti gines üveg stílust követi.

Teljes leírás