Hennessy XO Cognac 0,7l
Hennessy XO Cognac 0,7l
89 090 Ft
Egységár: 127 271 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Hennessy XO Cognac 0,7l

  • Cikkszám: 986509
89 090 Ft
Egységár: 127 271 Ft / l

Több mint 100 különböző, 10-70 éves, Cognac elsőrendű termővidékeiről származó borpárlatból áll ez a kiegyensúlyozott, harmonikus keverék. 

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Jas Hennessy & Co., közismertebb nevén Hennessy, egy francia konyakgyártó, amelynek székhelye a franciaországi Cognacban található. A „big four” konyakház egyike, Martell, Courvoisier és Rémy Martin mellett, akik együtt a világ konyakjának 85%-át állítják elő. A Hennessy évente körülbelül 70 millió palack konyakot ad el, ezzel a világ legnagyobb konyakgyártója, és 2017-ben értékesítése az Egyesült Államok konyakpiacának mintegy 60%-át tette ki. Amellett, hogy konyakot készítenek, a cég "negocian"-ként is működik. A márka tulajdonosa a Moët Hennessy, amely viszont az LVMH (66%) és a Diageo (34%) tulajdonában van, akik nem irányító részvényesként működnek. A Hennessy úttörő szerepet játszott a konyak világában számos iparági szabvány gyakorlatában, és a luxussal való kapcsolata a populáris kultúra rendszeres hivatkozási pontjává tette, különösen a hip-hopban.

Részletes leírás

Jól strukturált, gazdag, telt ízű ital. Ízvilágában a fűszeres, tölgyes és régi bőrre emlékeztető aromák, valamint a virágos, érett gyümölcsös zamatok jól  kiegyenlítik egymást. Szivar mellé kiváló.

Teljes leírás