Lheraud L'oublie XO Cognac 0,7l
Lheraud L'oublie XO Cognac 0,7l
36 290 Ft
Egységár: 51 843 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Lheraud L'oublie XO Cognac 0,7l

  • Cikkszám: 606047
36 290 Ft
Egységár: 51 843 Ft / l

A L'Oublié vagy a Lheraud Paradis pince „Elfelejtett” XO-ja hagyományos és a modern konyakgyártási módszerekkel készül – és különösen ehhez a dekanterhez. Legalább 10 évig tölgyfahordóban érlelték, bár azt gyanítjuk, hogy a ház egyes konyakjainak korát tekintve, ezt jóval tovább érlelték – a palack kialakítása pedig egy évtizedekkel ezelőtti stílusra emlékeztet. Lheraud sokféle terroir mestere, de végső soron egy hagyományos konyakház, amelynek módszerei több száz éves múltra tekintenek vissza. A mai tulajdonosok, André és Guy Leheraud fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy örökségüket a jövőben is megőrizzék.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Cognac Lheraud a birtokon termesztett Cognac és Pineaux des Charentes vezető gyártója is. Angeac-Charente közelében található, a Petite Champagne zónában. A cég modern formája 1970-ig nyúlik vissza, amikor Andrée és Guy Lheraud a család néven megkezdte a gyártást. Szőlős nagyapjuk évtizedekkel korábban építette az első szeszfőzdét, bár ekkor az összes termést tárgyalópartnereknek adták el. Összességében a Lheraud család 1802 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és lepárlással a településen. A Cognac Lheraud portfóliója az ismert VS, VSOP és XO kiadásokat tartalmazza, valamint számos prémium kiadást. A Vintage Cognac-ok mindegyike a terület egy-egy alrégióját mutatja be – Fins Bois, Borderies, Grande Champagne – a legalacsonyabb rangú Bois Ordinaires kivételével. Ezenkívül a Lheraud számos "Pineaux des Charentes"-t készít, köztük több érlelt változatot is. 1998-ban a család megvásárolta az Eauze és Nogaro közötti Bas Armagnac zónában található Baron Gaston Legrand armagnac termelőt. A birtokhoz egyetlen 25 hektáros (62 hektáros) telek tartozik, ahol Ugni Blanc és Baco Blanc terem.

Részletes leírás

Megjelenés: Izzó borostyán narancs. Illat: Pompás csokor virágos aromákkal, egy csipetnyi pörkölt kakaóval és fűszerekkel, egy kevés vaníliarúddal a végén. Íz: Ez az „elfelejtett” konyak végtelenül elegáns. Bársonyos, vaníliás lecsengésre számíthatunk.

Teljes leírás