Maker's Mark Bourbon Whisky 0,7l
Maker's Mark Bourbon Whisky 0,7l
14 990 Ft
Egységár: 21 414 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Maker's Mark Bourbon Whisky 0,7l

  • Cikkszám: 994832
14 990 Ft
Egységár: 21 414 Ft / l

A soha nem keserű vagy csípős, a Maker's Mark lágy vörös őszi búzából készül, a szokásos rozs helyett, egy egyedülálló, telt ízű, könnyen iható bourbon ízért. A konzisztencia érdekében minden hordót kézzel forgatnak, és ízlés szerint érlelik ezt a bourbont, nem időre. A Maker's minden egyes üvegét még mindig kézzel mártják a jellegzetes vörös viaszba a Loretto-i lepárlóban.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Maker's Mark egy családdal kezdődött, akik törekedtek, hogy olyan bourbont alkossanak, amelyet ők is szívesen isznak és megosztanak barátaikkal. Ez ma már aligha forradalmi, de 1953-ban megváltoztatta az iparágat. Az idősebb Bill Samuels, a Maker's Mark létrehozására irányuló törekvése a család megbízható, 170 éves receptjének egyetlen példányával kezdődött. A hatodik generációs lepárlót "természetesen" azonnal felgyújtotta. Bill különböző ízesítő gabonákkal kísérletezett, hogy saját receptje szerint állítson elő egy alapcefrét. Hogy megspórolja az érlelési időt, Bill több kenyeret sütött különféle gabonakombinációkkal ahelyett, hogy lepárolta volna őket. Gyors gondolkodása nemcsak időt spórolt meg, hanem arra is késztette, hogy a bourbonokban általában használt hagyományos rozsszemet puha, piros őszi búzára cserélje. Ez a rozs forró falatját felváltotta azzal a finom édességgel, amelyről a Maker's ma ismert.

Részletes leírás

Illat: Édes tölgy, vanília, élénk gyümölcsök és búza. Íz: Édes, a tölgy, vanília és gyümölcsös eszenciák egyensúlyával. Lecsengés: Sima és krémes, kellemesen lágy és tiszta.

Teljes leírás