Metaxa 7* 0,7l
Metaxa 7* 0,7l
7 990 Ft
Egységár: 11 414 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Metaxa 7* 0,7l

  • Cikkszám: 603299
7 990 Ft
Egységár: 11 414 Ft / l

A Metaxa 7 Stars három összetevő keveréke: 1) Savatiano, Soultanina és Koritnthiakos szőlőfajtákból készült és legalább hét évig Limousin tölgyfahordókban érlelt borból készült, dupla üstben desztillált brandy. 2) érlelt aromás muskotályborok az égei-tengeri Samos és Lemnos szigeteiről, és 3) mediterrán fűszernövények és májusi rózsaszirmok. A végső keveréket tölgyfahordókban egy évig keverik, majd lehűtik, szűrik és palackozzák.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Metaxa görög italmárka, mely borpárlat jellegű szeszesitalairól ismert. A márkát 1888-ban alapította Szpűrosz Metaxász. A Metaxa különböző kiadásai borpárlatból, muskotályborból, illetve egyes változatoknál hozzáadott alkoholból is állnak, és különböző fűszerekkel, többek közt rózsaszirommal ízesítik őket. A Metaxa különböző kiadásai az összetételük szerint semelyik szabályozott párlatfajtába nem sorolhatók, ezért ez Európai Unióban szeszes ital  megnevezéssel kerülnek forgalomba. Az amerikai hatóságok növényi likőrként kategorizálják.

Részletes leírás

Megjelenés: tiszta, mély arany borostyán. Illat: narancslekvár, virágos narancs- és ibolyavirág, szárított sárgabarack, pirított dió és fekete bors. Íz: Enyhén mézes édes, nagyon gyümölcsös, lekvárral, szilvával és vörös szőlővel. Enyhén fekete borsos itt is. Lecsengés: Az ibolya és a rózsa nagyon markáns, hosszú lekváros, a tölgyfa pedig elegáns, fekete borsos fűszerezéssel jelenik meg. Összességében: Aromás, pálinkás, kifejezetten virágos, finoman fűszerezve fekete borssal.

Teljes leírás