Pierre Péters Grande Réserve Blanc de Blancs 0,75l
Pierre Péters Grande Réserve Blanc de Blancs 0,75l
24 890 Ft
Egységár: 33 187 Ft / l

Pierre Péters Grande Réserve Blanc de Blancs 0,75l

  • Cikkszám: 607807
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 2 db
24 890 Ft
Egységár: 33 187 Ft / l

Kitűnő válogatás a Cote des Blancs legjobb cru-jeiben (Le Mesnil, Avize, Cramant, Oger) található legjobb 4 parcellából. Ez a tétel legalább 36 hónapot töltött seprőn, mielőtt degorzsálták volna.5g/liter maradékcukorral került palackozásra. 100% Chardonnay.
 

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A Pierre Péters Champagne ház a „Côte des Blancs” szívében található, Le Mesnil sur Oger faluban.
A birtok 6 generáción keresztül, 1919 óta foglalkozik Grand Cru Blanc de Blancs Champagne-ok készítésével. Mindent megtesznek azért, hogy szenvedélyes kézművesként kifejezzék a kiváló terroirok krétás talajából eredő karaktert. Tételeik alapanyaga 100%-ban saját területeikről származik. Jelenleg 19 hektáron gazdálkodnak, kizárólag Chardonnay szőlő termesztésével, főként Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize és Cramant településeken.
 

Részletes leírás

A bor olyan, mint a kristály, a megjelenése aranyszínű, a Chardonnay-ra jellemző zöld árnyalatokkal. Gyöngyözése finom és szabályos, erős buborékokkal. Első illatra virágos, tele friss ízekkel, amelyek gyorsan fejlődnek a fehér őszibarack és a citrushéj jegyeivé. Árnyaltan a toast is megjelenik illatában. Ízében ez a bor nagylelkűségét mutatja, miközben nagyon tiszta és elegáns marad. Az első korty egyszerre mohó és feszült, a fehér gyümölcsök, a citromkonfit és a mandarin héja dominál benne. Aztán belép a grillezett mogyoró finom karaktere. A lecsengése feltárja a Le Mesnil sur Oger jellegzetes krétás talaját, amely élénk hatást és hosszú tengeri sós utóízt kölcsönöz a bornak.

Teljes leírás