Pierre Péters L'Esprit Millésime Grand Cru 2017 0,75l
Pierre Péters L'Esprit Millésime Grand Cru 2017 0,75l
35 990 Ft
Egységár: 47 987 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Pierre Péters L'Esprit Millésime Grand Cru 2017 0,75l

  • Cikkszám: 606801
35 990 Ft
Egységár: 47 987 Ft / l

A tétel 100%-os Grand Cru Chardonnay Champagne L’Esprit házasítása négy dűlőből származik: Le Mesnil, Avize, Cramant, Oger , és csak a legjobb szüreti években készítik el.Cukor tartalom: 4,5-5,5 g/l

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Pierre Péters Champagne ház a „Côte des Blancs” szívében található, Le Mesnil sur Oger faluban. A birtok 6 generáción keresztül, 1919 óta foglalkozik Grand Cru Blanc de Blancs Champagne-ok készítésével. Mindent megtesznek azért, hogy szenvedélyes kézművesként kifejezzék a kiváló terroirok krétás talajából eredő karaktert. Tételeik alapanyaga 100%-ban saját területeikről származik. Jelenleg 19 hektáron gazdálkodnak, kizárólag Chardonnay szőlő termesztésével, főként Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize és Cramant településeken.

Részletes leírás

A bor élénk halványarany színű, a Chardonnay fajtára jellemző zöld árnyalatokkal. A gyöngyözése finom és szabályos, erős buborékokból áll. Az első benyomás kifinomult, amely a levegőztetés után virágos jegyekre (hársfa) és szárított gyümölcsökre nyílik meg. A citrusfélék és a mandula jegyei az ásványosság befejező simításaival követik a komplexitást és az eleganciát. A forró és száraz érési idővel jellemezhető évjáratokon kívül a L'Esprit jellemzően kiegyensúlyozott karaktert mutat, amely egyszerre őszinte és stílusosan elegáns. A citrom és csonthéjas gyümölcsök és virágok finom jegyeit a mandarin és a pirított kenyér jegyei követik. A lecsengése tartósan cukrozott citrusos ízekkel és mészszerű ásványossággal rendelkezik, amely egy csavart sósságot ad. Ez a pezsgő tökéletes egyensúlyt képvisel az erő és a finomság között.

Teljes leírás