Polugar Rye and Wheat 0,7l
Polugar Rye and Wheat 0,7l
13 390 Ft
Egységár: 19 129 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Polugar Rye and Wheat 0,7l

  • Cikkszám: 605447
13 390 Ft
Egységár: 19 129 Ft / l

Tiszta, olajos test, a pohárban pörgetéskor közepesen nehéz glicerinhidat hagy az üvegen, a folyadék visszahúzódása során sok csepp képződik. Kedves, olajos belépő nehéz, már-már viszkózus testtel, nehéz orosz rozsra emlékeztető ízzel, búza utóízzel. "Halálosan könnyen érthető".

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

1895-ben, amikor a cár bevezette az állami monopóliumot, teljesen betiltották a Polugar gyártását, és az összes hagyományos szeszfőzdét megsemmisítették a rézlepárlókkal. Ennek az az oka, hogy az alkoholmérők feltalálása előtt az alkoholos italok erősségét és ezáltal érzékelhető minőségét úgy vizsgálták, hogy két adag folyadékot égettek ki, de ebből csak egy adagnyi maradt. Más szóval, amikor az italt félig leégették, „Polugar”-nak hívták. A hagyományos orosz gasztronómia elveszett szimbóluma Borisz Rodionov, az ismert orosz vodkatörténész, akadémikus és publikált író 18. századi könyvében található receptnek köszönhetően mostanra elkezdett visszatérni. A Rodionov család most az orosz történelem aranykorában élvezett hagyományos gabonapárlatok, a Polugar egykori dicsőségének helyreállítását célzó mozgalom élén áll.

Részletes leírás

Bármilyen vodka koktélhoz használható, rengeteg ízt és testet kölcsönöz, valahogy finom, de tartalmas módon minden koktélnak. Ahol azonban igazán ragyog, azt az ételeknél vehetjük észre. Mind aperitifként, mind fogások közt, ez a szeszes ital egyszerre képes az ízek fokozójaként és hordozójaként működni.

Teljes leírás