Riff Pinot Grigio Bio 2022 0,75l
Riff Pinot Grigio Bio 2022 0,75l
4 890 Ft
Egységár: 6 520 Ft / l

Riff Pinot Grigio Bio 2022 0,75l

  • Cikkszám: 606901
Átvehető
Szállítható
4 890 Ft
Egységár: 6 520 Ft / l

Élénk, friss és jellegzetes. A legfrissebb bio Pinot Grigio ősi talajokról. Ragyogó szalmasárga szín, zöld árnyalattal. Finom, gyümölcsös, fajtajellegű aromák. Precíz, közepesen testes, friss ínycsiklandó lecsengéssel, száraz és ropogós.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A Cantina Riff az Alois Lageder pincészet alá tartozik. A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magrében található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.

Részletes leírás

Szórakoztató és kötetlen Pinot Grigio, amely a citrusfélék és a maracuja élénk aromáit mutatja, a zöld mangó és a lime vidám tónusai mellett. Könnyű, tiszta és friss fehérbor. Tökéletes választás előételek, baromfi és tészta mellé.

Teljes leírás