Wyborowa 1l
Wyborowa 1l
6 290 Ft
Egységár: 6 290 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Wyborowa 1l

  • Cikkszám: 996173
6 290 Ft
Egységár: 6 290 Ft / l

A Wyborowa 100%-ban rozsból készül, kétlépcsős lepárlási módszert alkalmazva, ez adja édes ízét és krémes, bársonyos jellegét.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Wyborowa (a lengyel wyborowy 'finom' jelző nőnemű) vagy Wódka A Wyborowa a lengyel vodka márkája. A jelzőt egy kedvező sajtócikkben használták, majd a wódka 'vodka' szó mögé tették, így a végső név Wódka Wyborowa lett. A termék belföldön 1873-ig volt népszerű, amikor is megkezdődött a vodka exportja az európai országokba. 1927-ben a Wyborowa lett az első vodkamárka, amely nemzetközi védjegy lett. Az 1950-es és 60-as években a Wyborowa minden nagyobb európai országot meghódított – az Egyesült Királyságba exportált vodka teljes mennyiségének több mint 60%-át tette ki. Az 1980-as évek végén és a 90-es évek elején a gazdasági átalakulás időszaka után a poznani szeszfőzde, mint sok más ország, komoly bajba került, és közel állt a csődvédelem benyújtásához. Fő termékének nagy nemzetközi népszerűsége miatt azonban az üzemet a francia Pernod Ricard alkoholgyártó vásárolta meg. 2009-ig a Wyborowa-t 29 nemzetközi versenyen mutatták be, a Wyborowa Exquisite-tel (korábban Single Estate) együtt a Super Premium kategóriában 29 érmet, köztük 22 aranyat. Ezenkívül a Wódka Wyborowa 2012-ben megkapta a Nemzetközi Kiváló Minőségi Trófeát a Monde Selection World Quality Selections rendezvényén. 2017-ben a Wyborowa új terméksorozatot mutatott be, köztük a Wyborowa od Mistrza és a Dark – első fekete vodkát.

Részletes leírás

Rézüstben háromszor desztillálják, és szűrik. E különleges technikának köszönheti lágy ízét, halványan áttetsző színét. Neve lengyelül kiválót jelent, igazolva nevét a Wyborowa számos nemzetközi versenyen részesült kitüntetésekben.

Teljes leírás