A Carr kekszek története az angol ipari forradalom idején kezdődött, amikor Jonathan Dodgson Carr 1831-ben egy kis pékséget nyitott Carlisle városában. Eredeti formájában a 19. század végén jelent meg a tengeri hajók matrózainak élelmezésre. A hosszú eltarthatóság miatt zsír helyett vizet használtak készítésekor, így ráadásul még sokáig friss is maradt. A ropogós keksz rendkívül népszerűnek bizonyult nem csak tengerészek körében, így 1908-ban mindenki számára elérhetővé tették. Ma is hagyományos téglakemencében sütik, pontosan úgy, ahogy Jonathan Dodgson Carr annakidején megalkotta.
Összetevők
Búzaliszt, növényi olaj (kókusz, pálma), búzacsíra, búzakorpa, cukor, térfogat-növelők: ammónium bikarbonát, nátrium bikarbonát, dinátrium difoszfát, tej szárazanyag, természetes aroma, só, szárított autolizált élesztő.