Mill & Mortar bio Sumac 50g
Mill & Mortar bio Sumac 50g
3 399 Ft
Egységár: 67 980 Ft / kg
Átmenetileg nem elérhető

Mill & Mortar bio Sumac 50g

  • Cikkszám: 002937
3 399 Ft
Egységár: 67 980 Ft / kg

A szumak egy sokoldalú fűszer, amely savanyú és citrusos jegyeket ad ételeinkhez. Különösen népszerű a mediterrán és közel-keleti konyhákban, ahol pácokhoz adják, bedörzsölik húsokba és mártogatósokba is használják, de közvetlenül az ételre is szórják tálalás előtt.
 

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Mill & Mortar célja a maga teljes egyszerűségében az, hogy elmesélje az elképesztő történeteket a fűszerekről, inspirációt és hozzávalókat biztosítson ételeinek fűszerezéséhez. Fűszereink többségét a Termék származása nevezett elv szerint választjuk ki., ami azt jelenti, hogy a következőket keressük kiválasztáskor:

1. Fűszerek, amelyeknek olyan a külleme, illata és íze, mint betakarításkor.
2. Tudjuk, mikor és hogyan termesztik és takarítják be. Szeretjük biztosítani, hogy a folyamat fenntartható; hogy a talaj erőforrásai nem merülnek ki és hogy az emberek, állatok vagy más ökoszisztémák sértetlenek maradnak.
3. Egyedi termékek, amelyek történetet mesélhetnek el azokról az emberekről, akik keményen dolgoznak, hogy valami egyedit hozzanak létre.

A fűszer minősége a legfontosabb – szeretnénk, ha fogyasztóinkat olyan nyers, bio termékek használatára ösztönöznék, amelyek gazdagítják életmódjukat, miközben jól mutatnak a konyhai polcon.
 

Összetevők

bio sumac por

Részletes leírás

A sumac/szumák azon kevés fűszerek egyike, amelyeknek kifejezetten savanykás íze van, és a közel-keleti konyhában ugyanúgy használják, mint a világ más részein az ecetet, citromot vagy tamarindot. A szumak a híres Za'atar fűszerkeverék része. Jól illik a finom Fattoush kenyérsalátához.

A szumák sűrű kúpos bokrokban nő, akkor állnak a bogyók készen a betakarításra, amikor elérik a mély tégla árnyalatot. Ezután megszárítják, és gyönyörű bordóvörös színű durva porrá őrlik. A sumacot 3%-os sóval összekeverjük, mielőtt porrá törjük. Ez megkönnyíti a bogyók megpuhulását és biztosítja az optimális tartósítást.
 

Teljes leírás