Culinaris x Zhao Zhou Matcha Daimatsu No335 2022 30g
Culinaris x Zhao Zhou Matcha Daimatsu No335 2022 30g
10 090 Ft
Egységár: 336 333 Ft / kg
Átmenetileg nem elérhető

Culinaris x Zhao Zhou Matcha Daimatsu No335 2022 30g

  • Cikkszám: 585643
10 090 Ft
Egységár: 336 333 Ft / kg

A Matcha Daimatsu (大松抹茶) egy külön, a Zhao Zhou tea számára készített prémium minőségű Matcha a Yoshida Mei teakertből. A név jelentése “nagy fenyő”.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Azóta ismerjük egymást, amióta a kilencvenes évek elején megkezdtük tanulmányainkat Pekingben. Mindketten ösztöndíjasok voltunk, így lehetőségünk nyílt tanulni és felfedezni Kínát. Péter kínai gyógyászatot tanult, Gábor közgazdaságtant. Péter azóta is Kínában él, nagyon elmélyült a hagyományos kínai és tibeti gyógyászat világában, a meditációban és a puerben. Gábor 2010 környékén, tizenhat borkereskedelemben eltöltött év után fedezte fel újra a teák világát, amikor is megkóstolt egy ötven-hatvan éves puert.

Jelenleg még a tanulási folyamat elején járunk, különböző régiók teáit kóstoljuk, ismerkedünk a különböző teakészítési eljárásokkal. Mindig arra törekszünk, hogy ízletes, hosszú utóízzel rendelkező teákat találjunk. Számunkra az utóíz nem ér véget a szájban, vagy a torokban, hanem átjárja minden sejtünket, energiacsatornánkat, amíg végül meg nem tapasztalunk valami megnyugtató és éles, szavakkal megfogalmazhatatlan élményt.

Puer teák kóstolása közben elérkezik egy pont, amikor már csak a testünk képes érezni és megkülönböztetni a teákat, megállapítani a teafa életkorát, és megfejteni az íz mögött rejlő üzenetet. Mindenkit arra szeretnénk inspirálni, hogy kóstoljanak puert és közben hallgassanak a testükre, érzeteikre. Egy szép új világ ismerszik meg.

Sokféle teát megkóstoltunk már, de még mindig kutatjuk és elemezzük a hatásokat és a teák hangulatait, üzenetét. Lehet az egy érett fehér tea, vagy egy kellemes, hosszú lecsengésű himalájai kézműves tea, ha megérint bennünket, akkor beszerezzük és bemutatjuk.

Összetevők

magas minőségű porrá őrölt, árnyékolt zöld tea

Részletes leírás

A Matcha (抹茶) a japán teaszertartás csúcspontja, egy porrá őrölt zöld tea.
A Gyokurohoz hasonlóan a Matchához használt teanövényeket is árnyékolják szedés előtt, ennek következtében a levelek kisebbek, puhábbak és lédúsabbak maradnak, ízük édesebb és lágyabb.

Szüret után a leveleket a többi zöld teához hasonlóan gőzölik majd megszárítják. Ezek után az aprólékosan kiválogatott leveleket púder finomságú porrá őrlik.
Az elkészült Matcha port egy bambuszból készült chasen (茶筅, azaz teaecset) segítségével készítjük el egy kifejezetten erre a célra kialakított chawanban (茶碗, vagyis teaedény). Az eredmény egy intenzív ízvilággal rendelkező smaragdzöld folyadék és egy könnyű, édeskés, jádeszín hab; minnél több a hab, annál sikeresebb az elkészítés.

Uji egyik legrégebbi teakertjét, mely a Kōzan-ji (高山寺) templom körül fekszik, a Yoshida család immáron 16. generáció óta, azaz közel 200 éve gondozza, és műveli. Ez az évszázadokon átívelő tapasztalat a teáikban is megmutatkozik.

Elkészítés:
Mennyiség: 2 gramm 80ml vízhez
Vízhőmérséklet: 80ºC. Lehetőleg friss forrásvíz, ásványvíz vagy szűrt víz

Teljes leírás