Franchi tök (zöldség spaghetti) vetőmag
Franchi tök (zöldség spaghetti) vetőmag
649 Ft
Átmenetileg nem elérhető

Franchi tök (zöldség spaghetti) vetőmag

  • Cikkszám: 981560
649 Ft

Különleges tökféle, melyet szokás istengyalulta töknek is nevezni. Színe sárga, alakja hosszúkás, kissé jobban kúszó, mint más tökfajták.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Franchi valószínűleg a világ legrégibb, vetőmagokkal foglalkozó családi vállalkozása. Története egészen 1783-ig nyúlik vissza - abba az évbe, amikor a Montgolfier fivérek hőlégballonjukkal először emelkedtek a magasba Párizsban, illetve amikor Mozart megírta első oratóriumát. A termesztésben és nemesítésben szerzett 220 éves tapasztalat minden egyes Franchi Sementi termékben megmutatkozik. A legtöbb olasz étel egyszerű, de a legkiválóbb, friss alapanyagokból készül. Ennek érdekében sok olasz még ma is a saját maga által, a konyhakertben vagy az erkélyen megtermelt alapanyagokat használ.

Összetevők

Tök vetőmag

Részletes leírás

Érdekessége, hogy nyersen húsa kemény, mint többi társának, főzés vagy sütés után azonban szétválik, és húsa szálas, spaghettihez hasonló alakot ölt. Tápanyagban gazdag, folsav, kalium, A-vitamin, béte karotin mind megtalálhatóak benne, kalóriában azonban szegény. Sütve, grillezve, vagy olajban fokhagymával megsütve egyaránt nagyon finom. Ültetése más tökfajtához hasonló, vethetjük egyenesen szabadföldbe fagy után, vagy ládákba már tél végén. Egy tasak kb. 25 magot tartamaz.

Teljes leírás