Franchi Borsmenta
Franchi Borsmenta
649 Ft

Franchi Borsmenta

  • Cikkszám: 988921
Szállítható
649 Ft

A borsmenta 30-40 cm magasra növő, évelő fűszernövény. Cserépben is jól érzi magát, gyorsan és látványosan bokrosodik. Márciustól májusig vethető. Pirosas erezetű sötétzöld levelei fogazottak, virága pedig rózsaszínes.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás 30.000 Forint kosárérték felett!

Cégről

A Franchi valószínűleg a világ legrégibb, vetőmagokkal foglalkozó családi vállalkozása. Története egészen 1783-ig nyúlik vissza - abba az évbe, amikor a Montgolfier fivérek hőlégballonjukkal először emelkedtek a magasba Párizsban, illetve amikor Mozart megírta első oratóriumát. A  termesztésben és nemesítésben szerzett 220 éves tapasztalat minden egyes Franchi Sementi termékben megmutatkozik. A legtöbb olasz étel egyszerű, de a legkiválóbb, friss alapanyagokból készül. Ennek érdekében sok olasz még ma is a saját maga által, a konyhakertben vagy az erkélyen megtermelt alapanyagokat használ.

Részletes leírás

A friss leveleket pikáns és édes ételekhez is felhasználhatja, szárítva pedig mennyei, emésztést segítő gyógytea főzhető belőle. Koktélokba, üdítőkbe, likőrőkbe is finom. Leveleinek begyűjtésére a virágzás kezdete a legalkalmasabb az az időszak. Frissítő, emésztést segítő jótékony hatásáról ismert. A tasak körülbelül 600 magot tartalmaz.

Teljes leírás