Casanova di Neri Brunello di Montalcino DOCG 2017 0,75l
Casanova di Neri Brunello di Montalcino DOCG 2017 0,75l
25 490 Ft
Egységár: 33 987 Ft / l

Casanova di Neri Brunello di Montalcino DOCG 2017 0,75l

  • Cikkszám: 606370
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 2 db
25 490 Ft
Egységár: 33 987 Ft / l

Vitathatatlanul – és nem csak a 2017-es évjáratban – Olaszország egyik kultikus bora: a meggy és a fekete bogyók varázslatos illata, fűszeres árnyalatokkal. Szájban változatos aromák, különösen sötét gyümölcsök. A tökéletesen integrált sav és lágy, szinte édes tanninok jellemzik a hosszú lecsengést. Egy csodálatosan erős, lédús és sűrű Brunello kiváló tárolási lehetőséggel.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A kréta időszakban, amikor a mai Olaszország szinte egésze a tengerfenék alatt feküdt, megindultak a szeizmikus geológiai eltolódások, amelyek végül a Casanova di Neri hét szőlőültetvényében található talajok és kőzetek gazdag keverékét eredményezték. A következő évezredek során megformálta Montalcino dombját és az azt körülvevő Ombrone és Orcia folyók medencéit és olyan talaj jött létre, mint a galestro néven ismert morzsalékos agyagpala, amelyen a Sangiovese szőlő eléri a legjobb potenciálját. A talaj itt különleges ásványi anyagokban is gazdag, mint az értékes ónix, amelyet egy egykori kőbánya helyén található Pietradonice dűlőben találtak. 7 csodálatos szőlőültetvény található a pincészet tulajdonában: Fiesole, Cerretalto, Collalli, Podernuovo, Pietradonice, Giovanni Neri és Cetine.

Részletes leírás

Fényes és intenzív vörös szín. Az orrban az első hatás éteri és citrusos. Ahogy felnyílik, a piros gyümölcsök jegyei válnak szembetűnővé – különösen a málna és a fekete cseresznye. Ízében a vintage nagylelkűsége, a 2017-es év nyilvánvalóvá válik: a tanninok lágyak és selymesek, visszafogott savakkal egyensúlyozva, ami tökéletesen megtestesíti ennek a napsütéses évjáratnak az energiáját. A befejezés hosszú és elegáns, friss és harmonikus.

Teljes leírás