Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2022 0,75l
Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2022 0,75l
13 990 Ft
Egységár: 18 653 Ft / l

Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2022 0,75l

  • Cikkszám: 607256
Átvehető
Szállítható
13 990 Ft
Egységár: 18 653 Ft / l

Neri már klasszikusnak számító Rosso di Montalcino-ja sötétvörös gyümölcsökkel, erdőtalajjal, földes ásványossággal és borsos fűszernövényekkel. Ízében a lágy textúrák erdei bogyós gyümölcsökhöz, ásványi anyagokhoz és lágyszárú virágokra emlékeztetnek, míg a finom tanninok lágyan simogatják a szájpadlásunkat. Piros és fekete gyümölcsök, dohány és sós fűszerek jegyei teszik teljessé a kerek és illatos élményt, emlékezetes lecsengéssel.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A kréta időszakban, amikor a mai Olaszország szinte egésze a tengerfenék alatt feküdt, megindultak a szeizmikus geológiai eltolódások, amelyek végül a Casanova di Neri hét szőlőültetvényében található talajok és kőzetek gazdag keverékét eredményezték. A következő évezredek során megformálta Montalcino dombját és az azt körülvevő Ombrone és Orcia folyók medencéit és olyan talaj jött létre, mint a galestro néven ismert morzsalékos agyagpala, amelyen a Sangiovese szőlő eléri a legjobb potenciálját. A talaj itt különleges ásványi anyagokban is gazdag, mint az értékes ónix, amelyet egy egykori kőbánya helyén található Pietradonice dűlőben találtak. 7 csodálatos szőlőültetvény található a pincészet tulajdonában: Fiesole, Cerretalto, Collalli, Podernuovo, Pietradonice, Giovanni Neri és Cetine.

Részletes leírás

Ehhez a borhoz a szőlő a dél-montalcinói Sesta területén található új Tocci dűlőből származik, amelyet 2018-ban vásároltak meg. A szőlő átlagosan 45 éves, és a szőlőültetvény kivételes talajokkal és ideális expozícióval rendelkezik. Minden palackjában megtartja a Casanova di Neri filozófiáját, stílusát és minőségét. Ez az ötödik évjárat.

Teljes leírás