A pincészetet Gaston Hochar alapította 1930-ban, a pincészet azóta is a család irányítása alatt van. Az 1930-as és 1940-es években, amikor Libanon francia ellenőrzés alatt állt, a borászat fontos vásárlói voltak a Libanonban állomásozó helyi francia hadsereg katonái. Egy Ronald Barton nevű francia tiszt - akiről Gaston a második fiát nevezte el – szintén itt állomásozott, nagy hatással volt a Chateau Musar borainak fejlesztésére, mivel Barton kapcsolatban állt a bordeaux-i Château Langoa-Barton és Château Léoville Barton borászatokkal. A libanoni polgárháború (1975-1990) előtt a Chateau Musar borokat többnyire hazai piacokra adták el, a háború azonban megváltoztatta ezt. Gaston Hochar fia, Ronald Hochar segített a bor külföldön történő értékesítésében, és az 1970-es évek végétől és az 1980-as évek elejétől a bor külföldön népszerűbbé vált. A Musar nemzetközi felfedezése az 1979-es bristoli borvásáron történt, amikor Michael Broadbent aukcióvezető és kóstoló, valamint Roger Voss újságíró az 1967-es Musart választotta a "vásár felfedezésének". A libanoni háború és a gyakori feszültség ellenére – az 1976-os évjárat kivételével – minden évben bort készítettek a Château-ban, ahol az alkalmazottak időnként magas kockázatú körülmények között dolgoztak. Bár néha összehasonlítják a bordeaux-i borral, a burgundi borral vagy a rhone-i borral, leggyakrabban azt állítják, hogy Musar bora egyedülálló.