Részletes leírás
Szűretlen tétel, illatában áfonya, cseresznye és dohány jegyei dominálnak, kóstoláskor telt, kellemes savak és közepes tannin teszi kiegyensúlyozottá.
Kedves Vásárlóink! Felhívjuk figyelmüket, hogy online rendelés leadása esetén, továbbra sem lehetséges a készpénzes fizetés. Utánvétes fizetés esetén kizárólag bankkártyával tudnak fizetni kollégáinknál. Megértésüket köszönjük!
A 2021-es Jeune Red organikus művelésből származik, Cinsault, Syrah és Cabernet Sauvignon házasítása. Beton kádakban erjedt, 2022 márciusában házasították, majd a palackozásig a beton kádakban érlelték tovább.
A pincészetet Gaston Hochar alapította 1930-ban, a pincészet azóta is a család irányítása alatt van. Az 1930-as és 1940-es években, amikor Libanon francia ellenőrzés alatt állt, a borászat fontos vásárlói voltak a Libanonban állomásozó helyi francia hadsereg katonái. Egy Ronald Barton nevű francia tiszt - akiről Gaston a második fiát nevezte el – szintén itt állomásozott, nagy hatással volt a Chateau Musar borainak fejlesztésére, mivel Barton kapcsolatban állt a bordeaux-i Château Langoa-Barton és Château Léoville Barton borászatokkal. A libanoni polgárháború (1975-1990) előtt a Chateau Musar borokat többnyire hazai piacokra adták el, a háború azonban megváltoztatta ezt. Gaston Hochar fia, Ronald Hochar segített a bor külföldön történő értékesítésében, és az 1970-es évek végétől és az 1980-as évek elejétől a bor külföldön népszerűbbé vált. A Musar nemzetközi felfedezése az 1979-es bristoli borvásáron történt, amikor Michael Broadbent aukcióvezető és kóstoló, valamint Roger Voss újságíró az 1967-es Musart választotta a "vásár felfedezésének". A libanoni háború és a gyakori feszültség ellenére – az 1976-os évjárat kivételével – minden évben bort készítettek a Château-ban, ahol az alkalmazottak időnként magas kockázatú körülmények között dolgoztak. Bár néha összehasonlítják a bordeaux-i borral, a burgundi borral vagy a rhone-i borral, leggyakrabban azt állítják, hogy Musar bora egyedülálló.
Szűretlen tétel, illatában áfonya, cseresznye és dohány jegyei dominálnak, kóstoláskor telt, kellemes savak és közepes tannin teszi kiegyensúlyozottá.