Henschke Giles Pinot Noir Lenswood 2010 0,75l
Henschke Giles Pinot Noir Lenswood 2010 0,75l
15 290 Ft
Egységár: 20 387 Ft / l

Henschke Giles Pinot Noir Lenswood 2010 0,75l

  • Cikkszám: 604354
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 1 db
15 290 Ft
Egységár: 20 387 Ft / l

A Henschke Giles Pinot Noir Lenswood 2010 egy prémium ausztrál bor az elismert Henschke pincészetből. Áttetsző rubin-vörös szín jellemzi, gránátvörös peremmel, ami az érettséget mutatja. Az illata bonyolult, érett piros gyümölcsökkel, finom földes árnyalatokkal és finom virágos jegyekkel, melyeket a vanília és fűszeres tölgyfa jegyei egészítenek ki. Az ízében eleganciát és finomságot kínál, érett cseresznye és bogyós gyümölcsökkel, közepes testtel, selymes textúrával és frissítő savassággal. A lecsengése hosszú, fűszeres és gyógynövényes jegyekkel. Ez a bor a Lenswood terroir és a Pinot Noir legjavát hivatott képviselni. A 2010-es évjárata további mélységet kölcsönöz neki, így azonnali fogyasztásra, vagy további érlelésre is alkalmas.
 

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A Henschke Pincészet ikonikus ausztrál borászat, amelyet a minőség és a hagyomány iránti elkötelezettsége miatt ismert. Az Ausztrália déli részén található Eden Valley régiójában elhelyezkedő pincészet gazdag történelemmel rendelkezik, amely egészen 1868-ig nyúlik vissza, amikor Johann Christian Henschke átköltözött a környékre, és elültette az első szőlőtőkéit. Ma az ingatlan az ötödik és hatodik generációban van a Henschke család kezelésében, folytatva a borászat kiválóságának örökségét.
A pincészetet a szigorú szőlőültetvény-gazdálkodási gyakorlatáról ismerik, amely a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre összpontosít. Sokféle szőlőfajtát termesztenek, beleértve a Shirazt, Cabernet Sauvignont, Merlot-t, Pinot Noirt, Chardonnay-t és Riesling-et, többek között, a különböző szőlőültetvényeiken.
A Henschke különösen a Hill of Grace jellegzetes boráról ismert, amely világszerte elismert az egyedülálló minőségéért és a terroir egyedi kifejezéséért. A Mount Edelstone Shiraz és a Cyril Henschke Cabernet Sauvignon is nagyra értékelt a borrajongók körében.
A vörösborok mellett a Henschke egy válogatást is készít fehérborokból, ideértve a nagyra értékelt Julius Rieslinget is.
A pincészet minőség iránti elkötelezettsége kiterjed a modern borászati létesítményeikre is, ahol a hagyományos technikákat könnyedén ötvözik modern innovációkkal, hogy kiváló karakterű és összetett borokat hozzanak létre.
A terroir vezérelte borokra összpontosítva, amelyek tükrözik az Eden Valley és a Barossa régiók egyedi jellemzőit, a Henschke Pincészet továbbra is az ausztrál borászat kiválóságának mércéje, folyamatosan kiváló minőségű és megkülönböztető borokat készítve.


 

Részletes leírás

A Henschke Giles Pinot Noir Lenswood 2010 egy prémium ausztrál bor, amit a Henschke nevezetű híres borászat készít, melyet a minőség és kiválóság iránti elkötelezettségéről ismert. A bor átlátszó rubin-vörös színnel rendelkezik, ami sok Pinot Noir fajtára jellemző. Amikor a pohárba öntjük, enyhe gránátvörös szegély jelenik meg, ami a fajta érettségét jelzi, különösen a 2010-es évjáratra tekintettel.
Kavarás és szaglás közben összetett illatot tapasztalunk. Az érett piros gyümölcsök jegyei, mint a cseresznye, málna és eper dominálnak, a meggyel pedig savasság adódik. Finom földes árnyalatok is érezhetők, emlékeztetve az erdő talajára vagy nedves földre, valamint a rózsaszirmok finom virágillatára. A tölgyfa érlelés vanília, szegfűszeg és pirítós jegyekkel járul hozzá.
Az ízlelőbimbókon egy elegáns és finom bort várhatunk. Az orron észlelt gyümölcsízek folytatódnak, a meggy és a bogyós gyümölcsök különleges helyet foglalnak el. A bor közepes testű, selymes-simára, velúr tanninokkal és frissítő savassággal, ami élénkséget ad a gyümölcsös ízeknek és egyensúlyt biztosít. Ahogy sok jól elkészített Pinot Noir bor esetében, az alkohol szint mérsékelt, hozzájárulva a bor általános harmóniájához.
A lecsengés hosszú és tartós, a gyümölcsízek fokozatosan alábbhagynak, hogy többet áruljanak el a bor finom komplexitásáról. Fűszeres és gyógynövényes jegyek érezhetőek, valamint egy tartós édesség, ami maradandó benyomást kelt.
A Henschke Giles Pinot Noir Lenswood 2010 egy kifinomult bor, amely bemutatja a Lenswood terroir és a Pinot Noir szőlő legjobb jellemzőit. Ez egy olyan bor, amely megéri az odafigyelést. A 2010-es évjárat révén már kifejlődtek néhány harmadlagos jellegzetességek, amelyek mélységet és bonyolultságot adnak az italélményhez. Élvezze most vagy fontolja meg további érlelését, hogy még tovább fejlődjenek az ízek az idő múlásával.

Teljes leírás