Sessantanni Primitivo Di Manduria 2018 0,75l
Sessantanni Primitivo Di Manduria 2018 0,75l
13 990 Ft
Egységár: 18 653 Ft / l

Sessantanni Primitivo Di Manduria 2018 0,75l

  • Cikkszám: 606665
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 4 db
13 990 Ft
Egységár: 18 653 Ft / l

A San Marzano pincészet primitivoja Puglia régióból, Olaszország csizmájának sarkából érkezett. A gyümölcsök igen régi ültetvényekről származnak, melyek vörös színét a vas-oxid adja. Kézi szüretelés és 24-26°C-os irányított erjesztés után 12 hónapot tölt francia és amerikai tölgyfahordókban. Fantasztikus csúcsbor, melyet 60 éves szőlőtőkékről szüreteltek. Az intenzív rubinvörös színű bor enyhén fűszeres, komplex illatot áraszt. A szilva és cseresznyelekvár aromái mellett dohányos jegyek is érzékelhetők, a háttérben borsos-fűszeres aromák is megbújnak. Jól kiegyensúlyozott, puha és gazdag tanninokkal rendelkezik, melyeket kakaós, kávés és vaníliás ízvilágú lecsengés követ. Igazi meditációs bor, melyet vörös és vadhúsokhoz, valamint sós első fogásokhoz ajánlanak. Ideális szervírozási hőmérséklet: 16-18°C.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

San Marzano egy kis város a Primitivo di Manduria DOP központjában, egy szárazföldi sáv a Puglia régiót átmosó tengerek között. Itt alapította meg 19 borász a Cantine San Marzano-t. Jóval azelőtt, hogy az eredetmegjelölést létrehozták és a Primitivo di Manduriát világszerte elismerték, egy álmot kergettek. 1982-ben megalapították a PRIMUS INTER PARES-t, Francesco Cavallót nevezték ki az Igazgatóság elnökévé, aki negyven évig volt elnök megszakítás nélkül, a jövőt kiválóan tervezte, miküzben felügyelte a pincészetet. 1996-ban készültek az első palackok, mivel a tagok elkötelezettsége és elhivatottsága lehetővé tette egy korszerű palackozó megvásárlását. Az első palackok kikerültek a pincéből, elindítva az átmenetet az árucikkről a márkára. Az ömlesztett gazdaságtól a végfelhasználóval való közvetlen kapcsolatig. Sessantani, San Marzano ikonikus címkéje magában foglalja annak filozófiáját és lényegét. Régi szőlőből készült, az olasz nép és a Primitivo szőlő ezeréves kapcsolatának kifejeződése. A Sessantanni Primitivo di Manduria DOP az a címke, amely világszerte megváltoztatta a pugliai borok megítélését.

Részletes leírás

Az előrehaladott érési állapotban lévő szőlőfürtöket kézzel szüretelték. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot pedig 25 napig. Hőmérséklet szabályozott alkoholos fermentáció 24-26°C-on autokton élesztőkkel. Érlelés: 12 hónapig francia és amerikai fahordókban. A szőlő a San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlőkről származik. Mennyiség / hektár: 5000 tőke. A talajt nagy részben vörös föld alkotja, finom szerkezetű és általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérséklet ingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Ez a “Primitivo di Manduria” központi területe. Szüreti időszak: szeptember második fele. Sav: 6,2 g/l. Maradék cukor: 17 g/l. pH: 3,55.

Teljes leírás