Részletes leírás
Az előrehaladott érési állapotban lévő szőlőfürtöket kézzel szüretelték. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot pedig 25 napig. Hőmérséklet szabályozott alkoholos fermentáció 24-26°C-on autokton élesztőkkel. Érlelés: 12 hónapig francia és amerikai fahordókban. A szőlő a San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlőkről származik. Mennyiség / hektár: 5000 tőke. A talajt nagy részben vörös föld alkotja, finom szerkezetű és általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérséklet ingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Ez a “Primitivo di Manduria” központi területe. Szüreti időszak: szeptember második fele. Sav: 6,2 g/l. Maradék cukor: 17 g/l. pH: 3,55.