A camembert az egyik legmarkánsabb ízű sajt, amit sokan éppen ezért szeretnek. Minél érettebb, annál intenzívebb lesz az aromája. Próbáld ki te is!
Hozzávalók:
- 1 darab camembert (250 gramm)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- fél ek. olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A camembert sajtot vágjuk be párhuzamosan, kb. 1 cm mélyen.
A fokhagymát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük a vágásokba. A rozmaringágakat szintén daraboljuk fel, és illesszük a fokhagymaszeletek mellé. Kenjük meg a sajtot olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Helyezzük a sajtot sütőpapírral bélelt tepsire, és gondosan csomagoljuk be a papírral. Süssük 10-12 percig, majd azonnal tálaljuk szeletelt bagettel.
Jó étvágyat!