A camembert az egyik legmarkánsabb ízű sajt, amit sokan éppen ezért szeretnek. Minél érettebb, annál intenzívebb lesz az aromája. Próbáld ki te is!

Hozzávalók:

- 1 darab camembert (250 gramm)

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 ág kakukkfű

- fél ek. olívaolaj

- ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A camembert sajtot vágjuk be párhuzamosan, kb. 1 cm mélyen.

A fokhagymát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük a vágásokba. A rozmaringágakat szintén daraboljuk fel, és illesszük a fokhagymaszeletek mellé. Kenjük meg a sajtot olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Helyezzük a sajtot sütőpapírral bélelt tepsire, és gondosan csomagoljuk be a papírral. Süssük 10-12 percig, majd azonnal tálaljuk szeletelt bagettel.

Jó étvágyat!