La Trappe Tripel 0,75l
La Trappe Tripel 0,75l
2 490 Ft
Egységár: 3 320 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

La Trappe Tripel 0,75l

  • Cikkszám: 993974
2 490 Ft
Egységár: 3 320 Ft / l

Rézvörös sör, narancsos reflexekkel. Illatában, ízében narancs, aszalt szilva és konyak aromái kergetőznek egymással és ízében is ugyanezek a jellegek fedezhetők fel. Trappista Tripel Ale.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

1881-ben a Franciaország-beli Sainte-Marie-du-Mont kolostorból érkező Trappista szerzetesek új apátságot alapítottak holland területen, Tilburg városának közelében, ahol a szerzetesi élet előírásainak megfelelően földművelésbe kezdtek a helyiek által „Koningshoeven”-nek, azaz, „királyi farm”-nak nevezett földeken. A száraz, nehezen művelhető talajon folytatott gazdálkodásból befolyt összeg azonban minden erőfeszítés ellenére sem volt elegendő az önfenntartáshoz. 1884-ben Nivardus Schweykart főapát megoldást talált a pénzügyi problémákra: az apátság falain belül sörfőzdét alapított, majd, hogy versenyre kelhessen a környéken működő számos sörfőzdével, egyik szerzetesét (Isidorus Laaber-t) Németországba küldte, hogy kitanulja a sörfőzőmesterséget. Az első és máig egyetlen holland Trappista sörfőzde a helyiek számára ismeretlen, különleges sörök készítésébe kezdett, mely megalapozta az apátság jövőjét. A La Trappe sörök értékesítése mind a mai napig az apátság fő bevételi forrása.

Részletes leírás

A korty lenyelése után hangsúlyos, de finom savasság és lágy, sejtelmes keserűség marad vissza a szájban. Nem mindennapi ital, az ünnepek dísze, egy szép este megkoronázása lehet.

Teljes leírás