William Deutz 1838-ban alapította a pezsgőházat Ay-ban, amely az egyik legnagyobb presztízsű grand cru termőhely. A Deutz azóta is a legjobb nevű házak egyike. Precíz, finomra hangolt champagne-aival szakmai tudásuk legjavát adják. 46 hektárnyi saját művelésű területük mellett, további 250 hektárról szüretelik a legjobb minőségű, válogatott szőlőket. Tekintélyes készletük van alapborokból és réserve tételekből, a házasítást a pincemester Michel Davesne és Fabrice Rosset elnök-vezérigazgató végzik. Mészkőbe vájt pincejárataikban az érlelés minimum három évig, a presztízs cuvée-k esetében 7-10 évig tart, ennek köszönhető a Deutz pezsgők kivételesen selymes habzása. Pezsgőiket az elegancia és komplexitás harmóniája mellett a kifinomult stílus jellemzi. Megkülönböztető jegyük az elegáns, egyedi palackforma.