Kovács Nimród Chardonnay Battonage 2021 0,75l
Kovács Nimród Chardonnay Battonage 2021 0,75l
6 990 Ft
Egységár: 9 320 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Kovács Nimród Chardonnay Battonage 2021 0,75l

  • Cikkszám: 607921
6 990 Ft
Egységár: 9 320 Ft / l

Az ikonikus Burgundi világhírű szőlőfajta otthonra talált napos, de hűvös dél-délnyugati elhelyezkedésű, ásványokban gazdag gránit, vulkanikus és köves-tufa talajban Noszvajon, egyedülálló mikroklímával, ami jellemző, gyönyörű, friss, gyümölcsös borokat eredményez. A Battonage eljárásunk finoman hordóban erjesztett és érlelt némi hordózatlan üledéken, hogy elegáns, gyümölcsös és selymes karaktert hozzon létre.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Nimród Kovács Pincészet hét összefüggő pincéből áll az egri történelmi Verőszala utcában. A XVIII. században százával álltak hasonló pinceházak, amelyek fölé saját pincéiket építették, hogy a helyszínen kezelhessék a szőlő feldolgozását. A szőlőlé erjedését követően, a borokat hűvös pincékben tárolták hordókban. Ez a hagyomány irányítja a pincészet munkáját, amely továbbra is hasonló módon készíti borait, kiegészítve a XXI. századi technológiával.

Részletes leírás

Illatában klasszikus chardonnay jegyek: érett körte, barackbefőtt, citrusok, amelyet némi joghurtosság, mandulavirág és narancshéj egészít ki. Érezhetően éretten szedték a hozzávaló szőlőt, szájban kerek, telt és krémes. Újvilági borvidékeket idéző, modern és profin elkészített chardonnay.

Teljes leírás