Saint Clair Sauvignon Blanc 2022 0,75l
Saint Clair Sauvignon Blanc 2022 0,75l
6 490 Ft
Egységár: 8 653 Ft / l

Saint Clair Sauvignon Blanc 2022 0,75l

  • Cikkszám: 606666
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 3 db
6 490 Ft
Egységár: 8 653 Ft / l

A bor színe halványzöld. Illatában intenzív trópusi jegyek, a maracuja, a grapefruit és a zöld alma, valamint egy csipetnyi jalapeño jegyei érződnek. Ízében gyógynövényes gazdagságot és súlyt kínál, fehér csonthéjas gyümölcsök, grapefruitmag és feketeribizli ízét mutatva be. A bor nagyvonalú szájízzel rendelkezik, amelyet sós ásványosság és tiszta, friss lecsengés jellemez.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A Saint Clair Családi Birtok egy rangos borászat, mely Új-Zéland híres Marlborough régiójában található. Neal és Judy Ibbotson által 1994-ben alapítva, a birtok az ország vezető prémium borokat termelő vállalatává nőtte ki magát. A Saint Clair szőlőültetvényei különböző Marlborough-alrégiókban helyezkednek el, beleértve a Wairau-völgyet és az Awatere-völgyet is. Ez a földrajzi sokszínűség lehetővé teszi a Saint Clair számára, hogy széles választékú borokat állítson elő, mindegyik bemutatva a saját szőlőültetvényének egyedi terroir-ját. Marlborough hűvös éghajlata, bőséges napsütése és jó vízelvezetésű talajai hozzájárulnak az ezeken a szőlőültetvényeken termelt szőlők minőségéhez és sajátosságaihoz. A Saint Clair elkötelezett az olyan kivételes minőségű borok készítése mellett, melyek valóban kifejezik Marlborough lényegét. A borászati csapatot Hamish Clark főborász vezeti, aki hagyományos technikákat ötvöz modern innovációval, hogy olyan borokat hozzon létre, melyek élénkek, elegánsak és tükrözik a terroir-t. A Saint Clair változatos borportfólióval rendelkezik, ideértve a Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling és még sok más fajtát is. Borai állandóan kapnak kritikai elismerést és díjakat mind hazai, mind nemzetközi szinten, bemutatva a birtok elkötelezettségét a minőség iránt. A Saint Clair Családi Birtok elkötelezett a fenntartható szőlőtermesztés és borászati gyakorlatok mellett. A környezetvédelmet prioritásként kezelik, kezdeményezésekkel igyekeznek megőrizni az ivóvizet és védeni a szőlőültetvények biodiverzitását.
A birtok pincelátogatási élményt kínál látogatóinak, ahol megkóstolhatják a Saint Clair borok válogatását, miközben gyönyörködhetnek a környező szőlőültetvények festői kilátásában. Vezetett túrák is elérhetők, melyek betekintést nyújtanak a borászati ​​folyamatba és a birtok minőség iránti elkötelezettségébe. Az évek során a Saint Clair kiemelkedett Új-Zéland borászati iparában, minőségének és innovációjának köszönhetően. A birtok hagyatéka szenvedélyen, elkötelezettségen és mély tiszteleten alapul a föld iránt, ami népszerű célponttá teszi a borrajongók számára.

Részletes leírás

Az érlelési potenciált tekintve tökéletes azonnali fogyasztásra, bár a csúcsminőségét a következő két-három évben éri el. A gyümölcsöt elsősorban az alsó Wairau alrégióban található szőlőültetvényekből válogatták össze. A Saint Clair szerint ez Marlborough legjobb alrégiója a sauvignon blanc számára, amely fokozott kifejezőerővel rendelkező borokat eredményez.

Teljes leírás