Részletes leírás
A Beluga kaviár a világ legnagyobb és legritkább tokhalfajtájának ikrája. Az éves fogás alig éri el a 100 darabot. Bár testének ikratartalma elérheti a 25%-ot is, a nőstény csak 20-30 éves korára válik ivaréretté. A beluga adja a legnagyobb szemű, az egész világon legfinomabbnak ítélt és természetesen legdrágább kaviárt. A kaviár nem gyártósoron előállított termék, hanem a természet csodálatos ajándéka.
Az ízletes kaviár kinyerése: A tokhalakat kifogják, majd felmetszik - egyes elméletek szerint a halakat mindenképpen életben kell tartani az ikrák kinyeréséig, különben azok megkeseredhetnek -, óvatosan kiszedik az ikrákat, gondosan átöblítik, majd megszárítják. Ezután az ikrákhoz - kézzel - sót kevernek. A sózás a tartósítás mellett fontos szerepet játszik a kaviár állagának kialakításában is.