Zwack Unicum 1l
Zwack Unicum 1l
10 990 Ft
Egységár: 10 990 Ft / l

Zwack Unicum 1l

  • Cikkszám: 604588
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 3 db
10 990 Ft
Egységár: 10 990 Ft / l

Az Unicum valódi története legalább az 1883-as védjegyoltalom alá vételéig nyúlik vissza. A recept titkossága mindig fontos marketingelem volt az ital története során. Az államosításkor a család szerint úgy sikerült a titkot megőrizni, hogy Zwack Béla egy hamis receptet adott át a gyárat átvevő vállalatvezetőknek, így a család emigrációja alatt eltérő Unicum készült Magyarországon.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A Zwack gyár megalapítása Zwack József nevéhez fűződik, aki 1840-ben (más források szerint 1847-ben) nyitotta meg Pesten, a Marokkó-udvarban (a mai Erzsébet téren) likőrgyárát, a szeszfőzési szabályok megváltoztatása miatti gazdasági lehetőségek kiaknázására. A termelés hamar felfutott és az 1855-ös Budapesti Országos Általános Kiállítás katalógusában már tisztes iparról, 22 munkás foglalkoztatásáról és 20-30 ezer forintnyi exportról számoltak be. Kicsit később a termékek jó minőségéről is visszajelzést kaphattak a fogyasztók: az 1880-85 között rendezett világkiállításokon két aranyérmet és több elismerő kitüntetést is nyertek a Zwack termékek. 1881-ben bejegyezték az első védjegyoltalom alá vett likőrjüket, a kor csodalova után nem kis marketingérzékkel elnevezett Kincsem likőrt. Két évvel később pedig szintén szabadalmi oltalom alá került az új Unicum keserűlikőrük.

Részletes leírás

Az Unicum gyártása a minőségi növénylikőrök klasszikus módszerei szerint történik: a gyógynövények egy részét finomszeszbe áztatják (kivonatolják), míg más részüket az áztatás után lepárolják, így emelve ki olyan ízanyagokat, melyeket enélkül más anyagok elnyomnának. A kivonatolás átlagosan 3 hétig tart. A lepárlási és kivonatolási folyamatokból kinyert italkomponensek elegyét pár hétig hordókba teszik és érlelik, majd egy gyártótartályba fejtik át, ahol cukrot adagolnak hozzá. Az így elkészült nyers italt ekkor tölgyfahordókba töltik és körülbelül fél évig érlelik.

Teljes leírás