Részletes leírás
Az extra szűz olívaolaj kritériuma, hogy a leszedett bogyókat 24 órán belül, mechanikus eljárással kell feldolgozni, így a savtartalom nem haladja meg a 0,8%-ot, amely így az olajat félreismerhetetlenül selymessé és lággyá teszi.
Spanyol mechanikai eljárással sajtolt felső kategóriás extra szűz olívaolaj.
A Castillo de Canena cég a Vanos család vállalkozása, amely több mint 250 éve gyárt minőségi olívaolajokat. Nevét arról a kastélyról kapta, amely a Jaén (Andalúzia) tartományban, Canena községben található. Olajfa-ültetvényeik a Carzorla és Mágina hegyláncok között, az Alto Guadalquivir völgyben találhatók. Az adott területről ideális időpontban szüretelt olajbogyókat a lehető legrövidebb idő alatt, kíméletes eljárással préselik, ami garantálja az olajok tökéletes minőségét.
Olivaolaj
Az extra szűz olívaolaj kritériuma, hogy a leszedett bogyókat 24 órán belül, mechanikus eljárással kell feldolgozni, így a savtartalom nem haladja meg a 0,8%-ot, amely így az olajat félreismerhetetlenül selymessé és lággyá teszi.