Történelmük több, mint egy évszázaddal ezelőtt keletkezett, és az embereken és a szenvedélyen alapszik, mint minden nagy vállalkozás. Eusebio Picco, rizstermesztő fia és felesége Marianna 1878-ban költözött Asigliano Vercelleséből San Genuarioba.A Pianura Padana Vercellese mezőgazdasági terület, ahol bőséges a víz, tökéletes talaj volt a föld iránti tisztelet és a rizstermesztés művészetének generációról nemzedékre való átadására. 1935-ben Benedetto Picco, a tizenegy gyermek közül ötödik vette át a Cascina Belvedere vezetését és az előző generációkhoz hasonlóan művészetét és rizsszenvedélyét az elsőszülött Eusebionak is átadta. Benedetto és Gianmario atyai útjukat követve folytatták a gazdálkodást és fejlesztették a céget a minőség elérése és megőrzése érdekében. A klasszikus rizstermeléssel együtt bevezették a magvak szaporítását, és az elért válogatás minőségéért és tisztaságáért különféle díjakat kaptak. A múlt század végén Gianluca és Massimo Picco, Benedetto és Mariacarla gyermekei úgy döntöttek, hogy közvetlenül a nagyközönség számára értékesítik rizsüket anélkül, hogy más cégek megőrölnék, hogy tiszta terméket kínálhassanak, amelyet minden fázisban ellenőriznek. A Cascina Belvedere olyan termesztési módszereket alkalmaz, amelyek tiszteletben tartják a földet, az állatokat, a levegőt és a vizet. Ugyanilyen gondossággal kutatják a termék minőségét, azzal a szándékkal, hogy valódi és nagyon ízletes termékeket kínáljanak a nagyközönségnek. Küldetésük a rizs és a rizottó kultúrájának elterjesztése a világban, tiszteletben tartva a hagyományokat és a környezetet, de folyamatos innovációkat tűzve ki a modern fogyasztói igényekhez igazodva.