Bruno Giacosa, a világ egyik legendás borásza közel nyolc évtizede készít Barolo és Barbaresco borokat a legrangosabb egyéni szőlőültetvényekről. 15 évesen csatlakozott a családi vállalkozáshoz, a borászcsalád harmadik generációját képviselve. Giacosa tökéletességre való törekvése, borainak egyedi íze és a Langhe szőlőültetvényeinek bensőséges ismerete hamar elismerést váltott ki, és hozzájárult Piemont vezető borrégiójává válásához. 1980-ban a Giacosa megkezdte Serralunga d'Alba, La Morra és Barbaresco legjobb parcelláinak beszerzését, hogy olyan borokat állítsanak elő, amelyeket méltán a Nebbiolo legkiválóbb kifejezőinek tartanak. Öröksége tovább él, lánya megőrizte apja borkészítési filozófiáját, tiszteletben tartva a hagyományos technikákat, miközben kihasználja a modern technológia előnyeit. Továbbra is az a cél, hogy minden rangos területről különleges, jellegzetes borokat készítsenek.