Részletes leírás
A Perliss borokat terrakotta amforában és tölgyfahordóban egyaránt érlelik. Ez a két anyag lehetővé teszi a gyümölcsök különböző kifejeződését, amelyeket aztán a legelőnyösebb arányban házasítanak össze.
Illatában cseresznye, malátacsokoládé, szerecsendió, szilva, karamell, ibolya, szegfűszeg, vanília, cédrus, szantálfa és eukaliptusz. Ízben nagyon érett csonthéjas gyümölcsök, kandírozott citrusok, cseresznye, kakaó, áfonya, piros ribizlivel, gránátalmával, erdei humusszal. Minden a helyén, enyhe umeboshi sózott szilva. Nagy koncentráció és komplexitás érzehető ebben az évjáratban, de egy kis húsos jelleg is van benne.
A brooklyni születésű Dr. Herbert 1971-ben költözött San Franciscóba az amerikai hadsereg orvosaként. 1989-ben tizenhárom hektár beépítetlen földet vásárolt a Napa-völgy legészakibb AVA-ban, Calistogában, hogy tovább élvezhesse az "Aranyállam" változatos természeti szépségeit. 2008-ban, majdnem húsz évvel a birtok megtalálása után, úgy érezte, az időzítés megfelelő ahhoz, hogy szőlőt telepítsen.
A Perliss borokat terrakotta amforában és tölgyfahordóban egyaránt érlelik. Ez a két anyag lehetővé teszi a gyümölcsök különböző kifejeződését, amelyeket aztán a legelőnyösebb arányban házasítanak össze.