Alois Lageder Chardonnay 2022 0,75l
Alois Lageder Chardonnay 2022 0,75l
5 990 Ft
Egységár: 7 987 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Alois Lageder Chardonnay 2022 0,75l

  • Cikkszám: 606908
5 990 Ft
Egységár: 7 987 Ft / l

Ragyogó, tiszta, szalmasárga szín, zöld árnyalato9kkal. Finom aromájú, markáns illatú, friss, gyümölcsös (barack, dinnye, citrusfélék), illatában virágos és ásványos jegyek. Közepesen testes, kiegyensúlyozott, gyümölcsös, zamatos ízű. Aperitifként is felszolgálható, párosítható előételekkel, mindenféle tenger gyümölcsével (hal és kagyló), csirkével és bármilyen tésztával.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magrében található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.

Részletes leírás

A Chardonnay szőlőfajtát János főherceg vezette be Alto Adige-be 1835 körül, majd Olaszország első borászati iskolájának alapítója népszerűsítette tovább. Az eredetileg "Sárga Pinot Bianco" néven ismert fajta az 1980-as években vált népszerűvé Alto Adige-ben. A szőlő Magrè, Cortaccia, Salorno és Pochi környékéről származik, ahol a krétás kavicsos talaj ideális Chardonnay termesztésére.

Teljes leírás