Antinori Peppoli Chianti Classico 2021 0,75l
Antinori Peppoli Chianti Classico 2021 0,75l
7 890 Ft
Egységár: 10 520 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Antinori Peppoli Chianti Classico 2021 0,75l

  • Cikkszám: 606925
7 890 Ft
Egységár: 10 520 Ft / l

A Pèppoli szőlőültetvényekről szüretelt Chianti Classico, amely Sangiovese szőlőből és kiegészítő fajtákból készült keverék; A Peppoli-t erősen kifejező gyümölcsösségének köszönhetően szeretik annyira. A Chianti Classico területét és annak történelmi szőlőfajtáját tökéletesen reprezentáló bor, jellegzetes virágos és gyümölcsös illatokkal.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Pèppoli birtok 5 kilométerrel északkeletre fekszik a Tenuta Tignanello birtoktól, összesen 100 hektárnyi területtel, amelyből 50 hektáron szőlőültetvények találhatók, és ez ad otthont a Peppoli Chianti Classico DOCG-nek.
A Peppoli birtok nagy hagyományokkal rendelkezik a Peppoli Extra Szűz olívaolaj és Peppoli Vörösborecet előállításában, amelyet a Peppoli bor ecetté alakításával, hagyományos módszerekkel készítenek.

Részletes leírás

Modern stílusú Chianti Classico, a 90% sangiovese mellett 10% merlot és syrah hozzáadásával készült. Illatában ribizli, cseresznye, ibolya, csokoládé és enyhe bors érzékelhető. Az acéltartályos erjedést és házasítást követően 9 hónapig érlelték hordóban. Zamatos korty, szépen integrált hordó használat, selymes tannin jellemzi a tételt.

Teljes leírás