Részletes leírás
Kérge fehérpenészes, tésztája lágy. Íze nem kifejezetten karakteres, enyhének mondható.
Kedves Vásárlóink! Üzleteink március 15-én zárva tartanak és a kiszállításunk is szünetel az ünnepnap idején!
A Coeur de Paulinet egy nyerstejes, juhtejből készülő szív alakú lágy sajt.
1976-ban egy Xavier nevű affineur (azaz „sajtmester”) a dél-franciaországi Toulouse, más néven Ville Rose gasztronómiai szívében megalapította sajtérlelőjét. Az „affineur” nevéből eredően sajtok érlelésével, nemesítésével foglalkozik. A sajtkészítők egy része saját maga érleli sajtjait, azonban vannak olyanok, akik a még „félkész” terméket átadják a sajt érlelésére specializálódott szakembereknek (ennek egyik legismertebb példája a parmezán). Xavier célja az előbbiekből levezetve kézműves, magas minőségű nyerstejes sajtok kiválasztása és tökéletessé érlelése volt. A nagyközönség körében a Xavier által érlelt sajtok azonnali sikert arattak, és nem sokat váratott magára a szakmabeliek elismerése sem. A sajtok iránti szenvedély örökletes, Xavier fia, Francois 2001-ben csatlakozott a vállalkozáshoz - 2015-ben pedig hivatásos affineurré vált. Lelkes csapatuk munkájának köszönhetően mára sajtjaik mind Franciaországban, mind külföldön elérhetőek.
nyers teljes juhtej, só, oltó, tejkultúra.
Juhtejet tartalmaz.
Kérge fehérpenészes, tésztája lágy. Íze nem kifejezetten karakteres, enyhének mondható.