Részletes leírás
Az édes szójaszósz kedvelőinek szánt és a gluténmentes diétához igazított tamari szójaszósz 25%-kal kevesebb sót tartalmaz, mint egy klasszikus szójaszósz, cukorral édesítették.
Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a 2026.06.13-i és 2026.08.10-i minőség megőrzési idővel rendelkező Green Cuisine mustárpor 40g, termékünk földimogyorót tartalmazhat. A termékeket blokk nélkül, bármelyik boltunkba visszahozhatják, melyek árát visszatérítjük. A visszahívás csak a fenti szavatossági időt érinti.
Kedves Vásárlóink! Felhívjuk figyelmüket, hogy online rendelés leadása esetén, továbbra sem lehetséges a készpénzes fizetés. Utánvétes fizetés esetén kizárólag bankkártyával tudnak fizetni kollégáinknál. Megértésüket köszönjük!
A Tamari szójaszószt kizárólag szójabab erjesztésével állítják elő. Ez egy sűrűbb szósz, gazdag umami ízekkel a szójabab fehérjéknek köszönhetően. A hosszú érlelési folyamat során nyert tamari szójaszószt nehezebb előállítani, és a japán termelők mindössze 2%-a készíti.
A Yamami Jyozo saját tamari szójaszószt állít elő Aichiban. A cég 1957-ben kezdte el a szójaszósz árusítását, és 1960-ban kezdte meg a termelést Taketoyo-cho-ban. Az évek során a cég bővült és Aichiba költözött, majd 1988-ban átszervezték a ma ismert vállalattá. A Yamami Jyozo a szakácsok és az étteremtulajdonosok azon igényeire reagál, hogy az igényeiknek megfelelő tamari szójaszószt állítsanak elő. Lehet kevésbé sós, akár fele olyan sós, mint a közönséges tamari szójaszósz, kevésbé viszkózus, és még világosabb színű is. Természeténél fogva gazdag umamiban, és sok más szósz, például yakiniku szósz alapjaként is használható. A Yamami Jyozo folyamatosan újítja vásárlóit, és 2003-ban speciális présgépek segítségével szójaolajat is gyártani kezdett.
Tamari szójaszósz (szójabab, víz, só, alkohol) (64,9%), magas fruktóztartalmú kukoricaszirup (14,79%), cukor (8,78%), víz (7,24%), fermentált rizs fűszer (3,49%), só (0,8%)
szójabab
Az édes szójaszósz kedvelőinek szánt és a gluténmentes diétához igazított tamari szójaszósz 25%-kal kevesebb sót tartalmaz, mint egy klasszikus szójaszósz, cukorral édesítették.