Részletes leírás
Kiválóan használható stir-fry ételekhez, pácokhoz, dresszingekhez, ázsiai zöldséges ételekhez és sült tésztához.
Kedves Vásárlóink! Felhívjuk figyelmüket, hogy online rendelés leadása esetén, továbbra sem lehetséges a készpénzes fizetés. Utánvétes fizetés esetén kizárólag bankkártyával tudnak fizetni kollégáinknál. Megértésüket köszönjük!
Telt aromájú, illatos, aranyszínű olaj, kiváló minőségű, kíméletesen pirított és sajtolt szezámmagból készült.
1938-ban Oh Kim An úr megalapította az Oh Aik Guant, Szingapúr legrégebbi szezámolaj-gyártóját. Az alapító a Fujian An Xi tartományban született, amely Kína déli részén található. Az 1927-től 1947-ig tartó kínai polgárháború következtében Kínában széles körben elterjedt szegénység miatt reménykedett jobb életben Szingapúrban. A kínai élelmiszer- és gazdasági lehetőségek szűkössége miatt Mr. Oh Kim An határozott döntést hozott, és az 1920-as években utazott Kínából Szingapúrba. Voltak rokonai, akik jártasak voltak a szezámolaj előállításában, és amikor megérkezett, megtanították neki, hogyan kell szezámolajat készíteni. Mr. Oh Hock Hai Oh Aik Guan második generációjának leszármazottja volt. Hai Nan faluban született, amely ma Shunfu Road néven ismert a Thomson Road közelében. Akkoriban a Shunfu Road szezámolaj gyártásáról volt ismert. Az volt a célja, hogy elterjessze a szezámmag előnyeit vetőmagokat a vállalat ügyfeleinek. Mind a fiai, mind a lányai idejük nagy részét szüleik segítésével töltötték, és kevéssé voltak kitéve a külvilágnak. Egyedül az volt a vágyuk, hogy bármilyen módon folytassák apjuk örökségét. A szezámolaj előállítása munkaigényes volt az 1930-as évek végétől az 1980-as évekig. Oh Hock Hai fiai a szezámolaj előállításáért és szállításáért feleltek.
szezámolaj
szezám
Kiválóan használható stir-fry ételekhez, pácokhoz, dresszingekhez, ázsiai zöldséges ételekhez és sült tésztához.