Részletes leírás
A lágy ízű japán mochi desszertek tanult japán mesterek kezei közül származnak és a legjobb tajvani alapanyagokkal készülnek. Minden édesszájúnak meg kell egyszer kóstolnia a furcsa állagáról híres Mochit. A kis kerek, sokszor színes golyók legfőbb alapanyaga a rizs. A rövidszemű mochigome rizs ragacsosabb, mint társai, és éppen erre van szükség a mochi készítésekor. A rizst főzés után "tésztává ütögetik", miközben vizet öntenek mellé, hogy ne tapadjon az edény falához. Ezáltal a masszába légbuborékok kerülnek, és a tészta elnyeri a végső formáját. Tehát az eredeti mochinak csupán három fő alapanyaga van: rizs, víz és levegő. A tésztából golyókat formálnak és megtöltik őket, leggyakrabban édes vörös babból készült krémmel, majd lisztbe, vagy keményítőbe forgatják, hogy külsejük ne ragadjon.