Aalborg Taffel Akvavit 0,7l
Aalborg Taffel Akvavit 0,7l
9 790 Ft
Egységár: 13 986 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Aalborg Taffel Akvavit 0,7l

  • Cikkszám: 997495
9 790 Ft
Egységár: 13 986 Ft / l

Dán párlat, citrusos, üdítően friss a köménymag intenzív fűszerességével. Mélyebb rétegeiben, enyhe kapros ízeket is felfedezhetünk.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Danish Distillers egy vállalat, amelynek székhelye Aalborgban, Dániában található. Isidor Henius, Max Henius apja, az egyik alapítója volt annak a cégnek, amelyet a Danish Distillers vásárolt fel, és végül az összes dán szeszesital-gyártás tulajdonosa lett. 2013 óta a norvég székhelyű Arcus csoport tulajdonában van. A dán piacon elfoglalt erőfölény elkerülése érdekében az Arcusnak meg kellett válnia a Brøndums Snaps (akvavit) márkától. Ezt a márkát a finn Altia csoport szeszesital-gyártójának adták el. A márkákat 2021-ben nem egyesítették újra, amikor az Arcus és az Altia egyesült az Anora Group megalakításával, mivel az Altia az egyesülés előtt eladta a Brøndumsot a Galateának. A cég az Aalborg akvavits és a Gammel Dansk bitterről ismert. 1881-ben alapította C. F. Tietgen. A gyár a Limfjord hídtól nyugatra található. 1931-ben fejezték be, neoklasszikus stílusban tervezte Alf Cock-Clausen építész. Jelenleg a dán nemzeti örökség része. Az aalborgi gyár 2015 áprilisában bezárt, amikor a termelést Norvégiába helyezték át.

Részletes leírás

Az Aalborg Taffel egy klasszikus Akvavit, amelyet 1846-ban adnak ki. Kellemes köményes, citrusos ízű, és a 2002-es Nemzetközi Bor- és Szeszversenyen a világ legjobb akvavitje díjat vihette haza.

Teljes leírás