Articsókás sajtkrémes tészta, melegen füstölt tokhallal
Nem feletkeztünk meg korábbi receptversenyünk győztes fogásáról sem, - articsókás sajtkrémes tészta, melegen füstölt tokhallal - melynek készítője Róth Krisztina akinek Gasztrona néven követhetitek kulináris kalandozásait az Instagramon. A fogás bármikor elkészíthető és eszméletlen finom, nagyon köszönjük és gratulálunk!
Hozzávalók:
- 7-8 dkg Martelli spaghetti
- Negyed üveg Calvi articsóka olívaolajban
- 3 teáskanál fűszeres Philadelphia
- Bármilyen általunk választott hal, tengeri herkentyű
- Bornibus savanyú uborka
- salotta hagyma
- Citrom
Elkészítés:
1. Sós vízben megfőtt a tésztát. ( ne öblítsük le)
2. Egy tálba tegyünk negyed üveg, olajban eltett, lecsepegtetett, felaprított Calvi articsókát, és 3 nagy teáskanálnyi zöldfűszeres krémsajtot (helyettesíthető sima krémsajttal és friss aprított kaporral).
3. Erre szedjük a frissen megfőzött tésztát, közvetlenül a főzővízből. Még csak lecsepegtetni sem kell, a keményítős víz gyönyörű szószt képez a krémsajttal.
4. Összekeverjük, hogy a szósz mindenhol bevonja.
5. Azonnal tálaljuk.
6. Feltétnek használjunk a kedvenc halunkat vagy tengeri herkentyűnket. Kriszti a receptben melegen füstölt tokhallal párosította, de jól megy hozzá a füstölt lazac, egy szelet grillezett lazac vagy makréla, saját lében lévő Ortiz tonhal törzs, vagy akár egy garnéla nyárs is. De grillezett aranydurbincs vagy pisztráng is igazán jól passzol hozzá.
7. A hal tetejére apróra vágott savanyú uborkát és salotta hagymát szórunk, és friss kaporral díszítjük. Rakhatunk mellé egy gerezd citromot is. Ezek teszik igazán tavasziasan vibrálóvá és izgalmassá az ízeket. Salátával tálaljuk.
Nagyon köszönjük a receptet Róth Krisztinának, és gratulálunk nyereményéhez!