#egyből3 Kárai Dáviddal - 4.rész Hamburger

Tökéletes hamburger bizony létezik, sőt, mi már 3 receptvariációt is tudunk hozzá! Kárai Dáviddal karöltve elhoztuk az #egyből3 következő epizódját, melyben három extra fűszerezésű és különleges alapanyagokkal ellátott hamburgert készít nekünk.

 

tzatziki_hamburger_karai_culinaris_egybolharom

Tzatziki, grillsajt, pácolt hagyma, paradicsom burger

 

Hozzávalók:

Az uborkasalátához:

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1/2 csokor kapor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj

A pácolt hagymához:

  • 1 lilahagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál porcukor

Az összeállításhoz:

  • 2 db húspogácsa
  • 2 db hamburgerzsemle
  • 1 nagy paradicsom
  • Culinaris mentás grillsajt

 

Elkészítés:

  1. Az uborkákat lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk, ezután kinyomkodjuk a levét.
  2. Összekeverjük a joghurttal, az aprított kaporral, a citrom reszelt héjával, valamint az olajban megpirított fokhagymával.
  3. A lilahagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk és a citromlével, cukorral, valamint a sóval alaposan összeforgatjuk.
  4. A már nem hűtőhideg húspogácsákat grillen megsütjük, majd pár percet pihentetjük.
  5. A grillsajtot felszeleteljük és serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
  6. A hamburgerbucik vágott felét megpirítjuk, az alját megkenjük az uborkasalátával, erre egy-két szelet paradicsomot teszünk. Erre kerül a megsütött hús, a grillezett sajt, valamint a pácolt hagym

 

ananász_hamburger_karai_culinaris_egybolharom

Ázsiai káposztasaláta, ananász, bacon cheddar burger

 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál yuzu-méz ecet
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • 1 csokor koriander
  • 1 kis fej lilakáposzta

Az összeállításhoz:

  • 2 db húspogácsa
  • 2 db hamburgerzsemle
  • 1 db friss ananász
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2 evőkanál majonéz

 

Elkészítés:

  1. A káposztasalátához a halszószt, az ecetet a vizet, a szezámmagot és az apróra vágott koriandert összekeverjük, majd a vékonyra szeletelt lilakáposztára öntjük. Jól átmasszírozzuk és félretesszük.
  2. A már nem hűtőhideg húspogácsákat grillen megsütjük, fordításnál a tetejére teszünk egy adag cheddar sajtot, így sütjük készre, majd pár percet pihentetjük.
  3. Az ananászt meghámozzuk, karikára vágjuk és ezt is kicsit meggrillezhetjük.
  4. A bacont serpenyőben ropogósra sütjük.
  5. A hamburgerbucik vágott felét megpirítjuk, az aljára teszünk egy adag káposztasalátát, erre kerül a sajtos hamburgerhús, egy karika ananász, bacon és a majonézzel megkent teteje.

 

paprika_hamburger_karai_culinaris

Sültpaprika-saláta, szarvasgombás-chilis majonéz, savanyú uborka, pirított hagyma burger

 

Hozzávalók:

A paprikasalátához:

  • 2 db kápia paprika
  • 1 evőkanál málnás ecet
  • só, bors
  • petrezselyem

 

Az összeállításhoz:

  • 2 db húspogácsa
  • 2 db hamburgerzsemle
  • 2 evőkanál szarvasgombás-chilis majonéz
  • 2 szelet provolone sajt
  • 2-3 db savanyú uborka
  • 2 evőkanál pirított hagyma
  • 2 marék madársaláta

 

Elkészítés:

  1. A paprikákat feketére grillezzük, egy tálba tesszük és fóliával lefedjük, így hagyjuk állni 15 percet.
  2. Ezután lehúzzuk a héjukat, kimagozzuk őket és felaprítjuk. Hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, borsozzuk és friss petrezselyemmel megszórjuk.
  3. A már nem hűtőhideg húspogácsákat grillen megsütjük, fordításnál a tetejére teszünk egy szelet provolone sajtot, így sütjük készre, majd pár percet pihentetjük.
  4. A hamburgerbucik vágott felét megpirítjuk, az aljára teszünk egy adag csípős-szarvasgombás majonézt, erre kerül a sajtos hamburgerhús, a paprikasaláta, a felaprított savanyú uborka, pirított hagyma és a madársaláta.

Videó:

 

Kapcsolódó termékek

    • BP
    • Nincs készleten
    Görög joghurt 10%
    3 499 Ft / kg
    Átmenetileg nem elérhető
    • BP
    • Nincs készleten
    Bio Uborka kígyó db
    899 Ft
    Átmenetileg nem elérhető