Fűszeriskola Mautner Zsófival - 5.rész Miso paszta
A Fűszeriskola Mautner Zsófival következő részében egy last minute, rohanós, villám főétel kerül az ünnepi asztalra. A miso pasztában sült lazac rizzsel és edamame babbal, desszertnek pedig egzotikus gyümölcssaláta passion fruit sorbet-val 15 perc alatt kész! Szuper ötlet, hogy gyorsan villants valamit!
Miszóval karamellizált, grillezett lazac
Miso pác:
Kis adag (pl. 4x150 g-os szelet lazacra)
- 100 g fehér miso paszta
 - 2 evőkanál mirin
 - 2 evőkanál Béghin Say nádcukor
 - 2 evőkanál víz vagy sake
 - 1 evőkanál Ottogi rizsecet
 
Nagy adag
- 300 g fehér miso paszta
 - 6 evőkanál (90 ml) mirin
 - 2 evőkanál Béghin Say nádcukor
 - 2 evőkanál víz vagy sake
 - 1 evőkanál Ottogi rizsecet
 
A páchoz minden hozzávalót összekeverünk, üvegben, dobozban hónapokig eláll a hűtőben.
Elkészítés:
- A lazachoz a sütőt bekapcsoljuk grillfokozatra.
 - A lazacnak távolítsuk el a bőrét (ha bőrös), ellenőrizzük, hogy el kell-e belőle csipesszel távolítani nagyobb szálkát/csontot.
 - Igény szerint szeleteljük fel.
 - Mindkét oldalát kenjük be miszó krémmel. (Ha van időnk, hagyjuk állni fél-1 óráig, ha nincs, süthetjük azonnal).
 - Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, és kenjük meg kevés olajjal. A miso a grillezés során a tepsire fog égni, ezért érdemes fóliával letakarni (papír megégne, az nem jó), az olajjal kenés pedig segít, hogy ne ragadjon oda.
 - A sütő rácsát tegyük a legmagasabb sínre, hogy a grillhez minél közelebb legyen.
 - Helyezzük a bekent lazacfilét a tepsire (vagy hőálló tálra), majd grillezzük 10-12 percig.
 
                    
                    
            
                    
            
                    
            
                    
            
                    
            
                    
            
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
            
                    
            
                    
            
                    
                    
            
                    
            
                    
            
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
            
                    
            
                    
                    
                    
            
                    
                    
                    
                    
                    
            
                    
                    
                    
            
                    
            
                    
            
                    
            
                    
            
                    
            

