Brokkolis Orecchiette tészta recept
Ez az egyszerű, mégis ízletes olasz tésztaétel tökéletes választás, ha gyors és egészséges fogásra vágysz.
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
- 250 g Rustichella orecchiette tészta
- 1 kis fej brokkoli (kb. 300 g)
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2 ek olívaolaj
- 1/2 tk chilipehely (opcionális)
- 40 g parmezán sajt (reszelve)
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Főzd meg a brokkolit bő, sós vízben kb. 3-4 percig, amíg megpuhul, majd szűrd le, de a főzővizet tartsd meg.
- Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg benne a fokhagymát és a chili pelyhet 1-2 perc alatt. Add hozzá a megfőtt brokkolit, és villával enyhén törd össze, hogy krémesebb állagot kapjon.
- Ugyanabban a vízben, amelyben a brokkolit főzted, főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig, majd szűrd le, de egy bögrényi főzővizet tegyél félre.
- Add a tésztát a brokkolihoz a serpenyőbe, majd önts hozzá egy kevés főzővizet, hogy krémes legyen.
- Szórd meg parmezánnal, és jól forgasd össze! Ha szükséges, adj még hozzá főzővizet.
- Ízesítsd sóval, borssal, és tálald extra parmezánnal megszórva.