Répatorta recept

A répatorta az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy a zöldségek is tökéletesen megállják a helyüket az édességek világában. Ez a süti nemcsak puha és ízletes, hanem fűszeres, dióval vagy mandulával gazdagítva igazán különleges desszert – legyen szó egy vasárnapi ebédről, ünnepi alkalomról vagy egy hétköznapi kényeztetésről. A tetejére kerülő lágy krémsajtos krém pedig már csak hab a tortán!

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg darált dió vagy mandula
  • 1 tk vaníliaaroma (vagy vaníliás cukor)
  • opcionálisan: narancshéj, mazsola
Krémhez (opcionális, de ajánlott):
  • 25 dkg mascarpone vagy krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 dl habtejszín (keményre verve)
Elkészítés:
  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliát.
  2. Belekeverjük a reszelt répát, diót (vagy mandulát), végül a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és fahéjjal elkevert lisztet.
  3. A masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, és 175°C-on kb. 40–45 percig sütjük (tűpróba!).
  4. Ha kihűlt, megkenjük a krémmel: a hozzávalókat simára keverjük, és hűtve felverjük.

Jó étvágyat hozzá!

 

Kapcsolódó termékek

    • Nincs készleten
    Nielsen Massey bourbon vanília kivonat 60ml
    5 799 Ft
    Átmenetileg nem elérhető