Brazil Bacalao recept

Szárított és sózott tőkehal, a Bacalao fontos eleme a brazil és portugál konyhának. A húsvéti ízek a világ körül sorozatunk következő receptje a brazil családok húsvéti asztalának fontos menüje. Az olívabogyó, paradicsom és édes paprikás szósz nagyszerűen harmonizál a Bacalao ízével. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 65 dkg sózott tőkehal (bőrtelen)
  • 1 kg burgonya
  • 1 konzerv fekete olívabogyó (vagy válassz minőségi fekete olívabogyót a Delinkből)
  • 0,5 kg paradicsom
  • 0,5 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál petrezselyem
  • fél bögre vágott kaliforniai paprika ( piros, sárga és zöld)
  • Green Cuisine feketebors
  • 3 kanál Muel Extra Szűz olívaolaj

Elkészítés:

  1. Áztassuk vízbe a tőkehalat 24 órára, a vizet legalább ötször cserélve, hogy eltávolítsuk a sót. Szűrjük le majd töröljük szárazra. 
  2. Vágjuk a halat 2 ujjnyi darabokra. Kóstoljuk meg mennyire sós és tegyük félre.
  3. Készítsünk házi paradicsomszószt, hámozzuk meg a paradicsomokat forró vízben, majd vágjuk őket kis darabokra.
  4. Tegyünk 2-3 kanál olajat a serpenyőnkbe és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát.
  5. Ízesítsük borssal majd adjuk hozzá az olívabogyót.
  6. Melegítsük elő sütőnket 180 fokra. Hámozzuk meg és vágjuk fel a burgonyát majd főzzük puhára.
  7. Tegyünk olajat tepsink aljára.
  8.  Rétegeljük a burgonyát, a paradicsomszószt, a tőkehalat és az olivabogyót a tepsibe majd ezt ismételjük meg még egyszer.
  9. Fedetlenül süssük 30 percig, amíg a hal nem lesz ropogós.

Tálalhatjuk rizzsel vagy magában.


 

 

Kapcsolódó termékek

    • BP
    • Nincs készleten
    Kaliforniai paprika
    849 Ft
    Átmenetileg nem elérhető