Brazil Bacalao recept
Szárított és sózott tőkehal, a Bacalao fontos eleme a brazil és portugál konyhának. A húsvéti ízek a világ körül sorozatunk következő receptje a brazil családok húsvéti asztalának fontos menüje. Az olívabogyó, paradicsom és édes paprikás szósz nagyszerűen harmonizál a Bacalao ízével. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 65 dkg sózott tőkehal (bőrtelen)
- 1 kg burgonya
- 1 konzerv fekete olívabogyó (vagy válassz minőségi fekete olívabogyót a Delinkből)
- 0,5 kg paradicsom
- 0,5 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál petrezselyem
- fél bögre vágott kaliforniai paprika ( piros, sárga és zöld)
- Green Cuisine feketebors
- 3 kanál Muel Extra Szűz olívaolaj
Elkészítés:
- Áztassuk vízbe a tőkehalat 24 órára, a vizet legalább ötször cserélve, hogy eltávolítsuk a sót. Szűrjük le majd töröljük szárazra.
- Vágjuk a halat 2 ujjnyi darabokra. Kóstoljuk meg mennyire sós és tegyük félre.
- Készítsünk házi paradicsomszószt, hámozzuk meg a paradicsomokat forró vízben, majd vágjuk őket kis darabokra.
- Tegyünk 2-3 kanál olajat a serpenyőnkbe és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát.
- Ízesítsük borssal majd adjuk hozzá az olívabogyót.
- Melegítsük elő sütőnket 180 fokra. Hámozzuk meg és vágjuk fel a burgonyát majd főzzük puhára.
- Tegyünk olajat tepsink aljára.
- Rétegeljük a burgonyát, a paradicsomszószt, a tőkehalat és az olivabogyót a tepsibe majd ezt ismételjük meg még egyszer.
- Fedetlenül süssük 30 percig, amíg a hal nem lesz ropogós.
Tálalhatjuk rizzsel vagy magában.