Cinco de Mayo - Taco recept
A taco egy tradicionális mexikói étel. A tortilla lapokba töltött töltelék tájegységenként változik, leggyakrabban hús, hal vagy zöldség kerül bele.
Hozzávalók:
500g darált marhahús vagy csirkemell
1 fej apróra vágott jégsaláta
1 db paradicsom, kockákra vágva
1 db lilahagyma, apróra vágva
Reszelt cheddar sajt
Tejföl
Koriander
Gran Luchito salsa
1 csomag Nuevo Progreso kukorica tortilla
Espilaner csípős salsa
Fűszerezés:
2 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál chili (opcionális)
Só
Frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben hevíts olajat közepes lángon, majd add hozzá a darált húst.
2. Amikor a hús már majdnem teljesen átsült, adj hozzá minden fűszert, és keverd össze alaposan. Főzd még néhány percig, hogy a fűszerek és az ízek jól összeérjenek.
3. A taco tortilla lapokat kagyló formában egymás mellé helyezve tedd be a sütőbe.
4. A kész taco shelleket töltsd meg a fűszeres hússal, majd szórd rá a jégsalátát, a paradicsomot és a lilahagymát.
5. A tetejére szórj egy kevés cheddar sajtot, majd a tetejét díszítsd salsa-val, tejföllel, korianderrel, csípős szósszal.
6. Ismételd meg a folyamatot a maradék tortilla lapokkal és töltelékekkel.
Jó étvágyat kívánunk, és boldog Cinco de Mayo-t!